Aplink Baltijos pr. 26A sklypą vyrauja komercinės paskirties sklypai ir pastatai – „Švyturio arena“, Klaipėdos baseinas, PC „Arena“, UAB „Melga“ parduotuvė ir autoservisas, „Green Hotel“ viešbutis. Tad planuojama, jog projektuojami pastatai užbaigs šio kvartalo plėtrą.

Aplink projektuojamus prekybos paskirties pastatus numatomi betoninių trinkelių takai, tačiau bus įrengiamos ir žaliosios salelės su želdiniais. Taip pat šalia naujo parduotuvių tinklo bus įrengta ir 235 vietų automobilių stovėjimo aikštelė.

Projektuotojų vizualizacija

Projektiniuose pasiūlymuose dėstoma, jog tai bus dviejų aukštų su sutapdintais stogais, prekybos paskirties pastatai, du tūriai iš jų pailgo stačiakampio formos ir vienas tūris daugiakampės formos.

Išorinės pastato sienos numatomos iš vitrininių stiklinių atitvarų, daugiasluoksnių fasadinių plokščių su daline klinkerio ir aliuminio kompozito apdaila, antras aukštas bus suskaidytas su vertikaliomis lamelėmis.

Pastato spalviniai sprendiniai bus derinami atsižvelgiant į Klaipėdai bei aplinkiniams pastatams būdingas spalvas, bei į nuomininkų reikalavimus. Projektuojamo pastato vyraujančios spalvos turėtų būti rudai raudonos ir pilkos spalvos.Pagrindiniai įėjimai į pastatus suprojektuoti pietinėje, šiaurinėje ir vakarinėje pusėje.

Projektuotojų vizualizacija

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais galima iki balandžio 19 dienos adresu: J. Zauerveino g. 5-7, Klaipėda, darbo dienomis 8.00-17.00 val., tel. (846)216071, arba internetinėje svetainėje.

Pasiūlymus raštu galima teikti iki balandžio 19 dienos, adresu: J. Zauerveino g. 5-7, LT92122 Klaipėda, el. p. info@pprojektai.lt

Viešas svarstymas su visuomene įvyks 2021 m. balandžio 20 d. 16.00 val. nuotoliniu būdu per ZOOM platformą.