Naujosios parduotuvės prekybos salės plotas sieks apie 1300 kv. metrų, parduotuvėje viso veiks 11 kasų. Ši „Lidl“ parduotuvė bus pirmoji Klaipėdoje, kurioje veiks ir savitarnos kasos – jų bus įrengta 6. Pirkėjai taip pat galės naudotis ir 5 standartinėmis kasomis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Naujoji parduotuvė dirbs įprastu darbo laiku nuo 8 iki 23 valandos. Parduotuvės personalą sudarys apie 30 darbuotojų. Vienus aukščiausių vidutinių atlyginimų mažmeninės prekybos rinkoje mokančio „Lidl“ vidutinis visų darbuotojų atlyginimas, „Rekvizitai.lt“ 2021 m. sausio duomenimis siekė 1595,51 eurus neatskaičius mokesčių.

Įsikūrė išskirtinėje vietoje

Naujoji „Lidl“ parduotuvė duris atvers išskirtinėje vietoje – gamtos apsuptoje Liepojos g. Greta parduotuvės driekiasi miškas, o visai netoli, toje pačioje gatvėje, telkšo Svijanės (dar vadinamas Mumlaukio) ežeras. Parduotuvė buvo suprojektuota vietoj anksčiau šioje vietoje veikusio viešbučio „Parkas“, kuris jau keletą metų buvo nenaudojamas pagal paskirtį.

Statant parduotuvę buvo atsižvelgta ir į miesto architektūroje vyraujančias spalvas bei architektūrinius sprendimus. Buvo atsisakyta standartinio fasado sprendimų bei prisitaikyta prie Klaipėdos architektūroje vyraujančios raudonos spalvos – parduotuvės fasadui pritaikyta raudona spalva su klinkerio elementais.

Prisidėta prie miesto infrastruktūros gerinimo

„Lidl“ parduotuvės atidarymas prisidėjo ir prie Klaipėdos miesto infrastruktūros gerinimo. Netoli naujosios parduotuvės prekybos tinklas įrengė papildomą stovėjimo aikštelę, kuria galės naudotis prie greta parduotuvės esančio Svijanės ežero atvykę lankytojai. Suderinus su miesto savivaldybe, aplinkinių gyventojų ir ežero lankytojų patogumui buvo įrengta 63 automobilius talpinanti automobilių stovėjimo aikštelė su elektromobilių įkrovimo stotele. Taip pat atnaujinta ir padidinta esama automobilių stovėjimo aikštelė šalia Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono, kurioje įrengta apie 50 automobilių stovėjimo vietų.

Liepojos g. atkarpoje atlikti kapitalinio remonto darbai, užtikrinantys patogesnį vietos gyventojų susisiekimą. Saugiam pėsčiųjų ir dviratininkų judėjimui įrengtas 536 kv. m. pėsčiųjų ir 467 kv.m dviračių takas bei nauja, iškilioji perėja su padidinto matomumo apšveitimu.

Dėmesys saugiam apsipirkimui

Parduotuvė Klaipėdoje – penktoji, kurią prekybos tinklas atidaro karantino metu. Atsižvelgiant į situaciją šalyje, atidarymo dieną „Lidl“ imsis papildomų saugumo priemonių. Nors atidarymo dieną prekybos tinklas pradės šventiškai, tačiau atsisakys tradicinės atidarymo ceremonijos. Parduotuvėje bus papildomai reguliuojami pirkėjų srautai, taip pat bus papildomai dezinfekuojamos vežimėlių rankenos bei parduotuvės paviršiai, pirkėjai informuojami apie saugumo reikalavimų laikymąsi. Atidarymo dieną apsauginės veido kaukės pirkėjams bus dalinamos nemokamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)