Nors be gailesčio išpjauti visi invaziniai uosialapiai klevai, kiti vertingi medžiai palikti. Taigi dabar beliko sulaukti, kada visi išpjautieji bus susmulkinti į medienos čipsus ir išvežti.

6 ar 7 kilometrų ilgio be krūmynų likusi teritorija salos gyventojams patinka – bus švariau ir vaizdingiau, o keliautojams atsiveria vaizdas į Atmatos upę. Juk ji čia pat, kartais tik 30 ar 50 m nuo kelio.

Tačiau pamaryje yra ir nemažai „medžių gelbėtojais“ save vadinančių piliečių, kurie jau skelbia: „Laikykis, Rusne, protestų dėl medžių išsaugojimo banga jau ritasi ir per tavo žemę. Ir joks potvynis jau nebeapsaugos nuo jos“…

Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė „Šilutės naujienoms“ sakė neabejojanti, kad bus žmonių, kuriems bet koks darbas kels pasipiktinimą – net ir menkaverčių krūmynų bei išklypusių gluosnių pašalinimas.

„Džiaugiamės ir tuo didžiuliu būriu žmonių, kurie dėkoja už atvertus vaizdus į upę. Prieš tokius darbus atliekant, seniūnija gavo visus būtinus leidimus ir suderinimus. Pirmiausia yra pasiremta 2008 m. Aplinkosaugos įstatymu, kuris nurodo, kokios būklės, storio ūgliai gali būti šalinami iš upių pakrančių. Palikti visi sveiki, tvirti medžiai, kurie kuria pakrantės gamtovaizdį“, – sakė D. Drobnienė.

Pasak seniūnės, leidimus ir suderinimus darbams vykdyti suteikė Nemuno deltos regioninio parko ir Savivaldybės administracijos vadovai, Žemės ūkio paskirties sklypų savininkai.

Kadangi kelias iš Rusnės į Uostadvarį yra regioninės paskirties, tai darbai buvo suderinti ir su Automobilių kelių direkcija. Jai pritarus AB „Kelių priežiūra“ Šilutės meistrijos darbininkai sutvarkė krūmynų atkarpas, kurios priklauso jų pavaldumui.

Sutvarkyti pakrantę Rusnės seniūnijai nekainavo, nes ji bendradarbiauja su biokurą gaminančia UAB „Bioauga“, kuri visus krūmus pavers smulkintu kuru. Be to, iš visos teritorijos bus išvalytos atliekos, kurios susikaupė per kelis dešimtmečius. Jų surenkama ne taip ir mažai – apie 2 ar 3 tonas per vieno kilometro atstumą.

D. Drobnienė pasakojo, kad jau laikas tvarkyti kelio į Uostadvarį pakeles. Jos žiniomis, jau šiemet bus pradėtas statyti apžvalgos bokštas ant Kuršių marių pakrantės. Tad visi, kurie važiuos ten pasižvalgyti, tegu mato puikų vaizdą žiūrėdami ir į Atmatos upę.