Klaipėdos lopšelio-darželio „Svirpliukas“ direktorė Audronė Šiliauskienė apgailestavo, kad tenka paaukoti medžius, tačiau numatyta renovuoti ir stpriai išplėsti ugdymo įstaigos pastatą toje vietoje, kurioje auga medžiai.

„Viską darome pagal projektą, kuris buvo parengtas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos užsakymu. Išduotas leidimas nukirsti 14 medžių ir 15 krūmų. Kertami medžiai yra skroblai. Dauguma jų yra blogos būklės ir keliantys pavojų, tačiau yra ir sveikų medžių, kurių mums taip pat labai gaila“, - sakė direktorė ir užtikrino, kad visi darbai vykdomi tik „Svirpliuko“ teritorijoje, į parką nelendama.

„Nupjauta eilė medžių už tvoros, tačiau ta teritorija taip pat priklauso darželiui. Ten, bus įrengiamos automobilių stovėjimo vietos neįgaliesiems. Kiti medžiai kertami ten, kur bus statomas naujas, didesnio tūrio priestatas. Lopšelis-darželis pastatytas 1957 metais ir jau seniai jam reikalingas atnaujinimas. Renovacija turėjo būti pradėta dar 2018 metais, tačiau dėl įvairių kliūčių nusitęsė“, - kalbėjo A. Šiliauskienė.

Tikimasi, kad „Svirpliuko“ renovacija bent truputį padės spręsti vietų lopšeliuose-darželiuose trūkumą šiaurinėje uostamiesčio dalyje. Anot įstaigos vadovės, lopšelyje-darželyje veikia 8 grupės, kurias turėtų lankyti 150 vaikų. Tik dėl karantino šiuo metu jų perpus mažiau. Po renovacijos planuojama, padidinti grupių skaičių iki 13. Vadinasi lopšelis- darželis galės priimti beveik 100 vaikų daugiau.

Planuojama, kad atnaujinimo darbai vyks dvejus metus. Kol „Svirpliukas“ bus renovuojamas, jo ugdytiniai bus iškelti į modulinius darželius prie lopšelio-darželio „Pingvinukas“, lopšelio darželio „Obelėlė“ ir dar dvi grupės bus perkeltos į vaikų globos namus „Rytas“. „Visi vaikai iš „Svirpliuko“ bus perkelti vienu metu. Kol kas procesą stabdo tai, kad prie „Obelėlės“ dar nėra pastatytas ir įrengtas modulinis darželis. Kai tik jis bus įrengtas ir ugdytinius galėsime perkelti - tada prasidės „Svirpliuko“ renovacijos darbai“, - komentavo A. Šiliauskienė.