Nuo 2015-ųjų metų tradiciškai vasario 14-16 dienomis vykdavęs Klaipėdos šviesų festivalis šiemet paaukotas ant COVID-19 pandemijos laužo.

„Festivalis atšauktas Klaipėdos miesto savivaldybės sprendimu. Šiuo metu jo organizuoti negalime dėl karantino reikalavimų. Buvo minčių perkelti renginį į rudens sezoną, tačiau nuspręsta visiškai atsisakyti. Pandeminė situacija daro savo. Žinia, kad ir lėšų į miesto biudžetą dėl jos surinkta mažiau, tad turime kažką aukoti“, - komentavo festivalį organizuojančios VšĮ „Klaipėdos šventės“ komunikacijos koordinatorė Živilė Putnienė.

Pašnekovė vylėsi, kad Šviesų festivalis pertrauką daro tik šiais metais, o kitąmet sugrįš dar ryškesnis.

Šiuo metu, anot Ž. Putnienės, „Klaipėdos švenčių“ komanda intensyviai ruošiasi didiesiems vasaros renginiams, kurie šiemet bus du - tai tarptautinė didžiųjų burlaivių regata „The Tall Ship’s Races“ birželio pabaigoje ir Jūros šventė liepos pabaigoje.

„Abiem renginiams ruošiame net po keturis galimus scenarijus. Kuris bus pasirinktas, priklausys nuo pandeminės situacijos. Stebime ir analizuojame, kaip elgiasi renginių organizatoriai kitose šalyse. Jeigu net olimpinės žaidynės yra planuojamos, tikime, kad šie renginiai tikrai įvyks“, - optimistiškai kalbėjo Ž. Putnienė.

Žinia, su VšĮ „Klaipėdos šventės“ nuo šių metų pradžios atsisveikino septynerius metus įstaigai vadovavęs Romandas Žiubrys, praėjusių metų spalį iš darbo išėjo ir ilgametė įstaigos kūrybos vadovė Dalia Grikšaitė.

Šiuo metu laikinai direktoriaus pareigas eina projektų vadovė Rūta Steponavičienė. Įstaigos vadovo konkursas dar nepaskelbtas.