Aplinkos apsaugos agentūros specialistai, stebintys aplinkos oro užterštumo rodiklius, fiksuojamus valstybinėse oro kokybės tyrimų stotyse, informavo, kad Klaipėdoje azoto dioksido (NO2) maksimali 1 val. koncentracija viršijo ribinę vertę. Maksimalios šio teršalo vertės aplinkos ore buvo užfiksuotos 21–23 val.

Tarša kietosiomis dalelėmis, SO2 mieste taip pat yra padidėjusi.

Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdyba informavo energetikos ir pramonės įmones atkreipti dėmesį į tai ir imtis veiksmų, kad, kiek įmanoma, būtų sumažinti šių teršalų išmetimai į aplinkos orą.

Pagal Aplinkos oro apsaugos įstatymą įgaliotos institucijos turi kuo skubiau apie tai informuoti visuomenę ir savivaldybės vykdomoji institucija turi imtis priemonių, kad būtų sumažintas pavojus žmonių sveikatai ir aplinkai.

Oro kokybės tyrimų duomenys skelbiami Aplinkos apsaugos agentūros interneto svetainėje, informacija atnaujinama kiekvieną darbo dieną. Plačiau galite pažiūrėti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)