Šiuo metu, dėl technologinės žiemos pertraukos, kelio darbai Baltijos pr. yra sustabdyti, tačiau planuojama, kad nuo kovo 15 d. jie tęsis. Tuomet bus uždaroma viena eismui skirta kelio pusė, nuo Šilutės pl. link Taikos pr.

„Rangovas jau yra paruošęs eismo organizavimo schemas Baltijos pr. Praėjusiais metais buvo uždaryta viena atkarpa, o šiuo metu yra analogiškai planuojama uždaryti kitą gatvės pusę, bus tvarkoma nuo žiedo link Taikos pr. Tai bus padaroma iškart, kai tik baigsis technologinė pertrauka“, - apie planuojamus eismo ribojimus pasakojo Klaipėdos miesto savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Praėjusiais metais uždarius vieną Baltijos pr. kelio pusę, kilo visuomenės nepasitenkinimas dėl laikinųjų eismo juostų. Tada trijų juostų kelyje, eismas buvo perorganizuotas į keturių eismo juostų kelią, dėl ko kilo ne mažai avarinių situacijų.

Šiais metais Baltijos pr. planuojamos trys eismo juostos, dvi viena kryptimi ir viena - kita kryptimi.

„Techniškai jau galimybės nebeleidžia remontuotoje ir atidarytoje kelio pusėje daryti 4 eismo juostas. Eismo organizavimo schema jau suderinta ir su policija, jie akcentavo, jog reikia ištaisyti prieš tai buvusias klaidas ir daryti tiek eismo juostų, kiek galima, kad kuo mažiau būtų eismo įvykių. Į tai tikrai atsižvelgta“, - tikino V. Švedas.

Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas neslėpė, jog dėl sumažėjusio eismo juostų skaičiaus, šiemet galimai bus didesni kamščiai, tad vairuotojams teks apsišarvuoti kantrybe ir supratingumu.

Ribojimai Vilniaus plente

Uždarius vieną Baltijos pr. kelio atkarpą, po kelių mėnesių planuojama uždaryti ir Vilniaus pl. vieną kelio pusę, tad norintieji įvažiuoti į Klaipėdą bus nukreipiami į kitą Vilniaus pl. pusę, kuria dalinsis su išvažiuojančiaisiais.

Tiesa, šiuo metu yra įrenginėjamas laikinasis kelias per Lypkių g. pervažą. Planuojama, jog Vilniaus pl. viena kelio pusė nebus uždaryta tol, kol nebus atidaromas laikinasis kelias.

„Atkarpos bus uždaromos skirtingu laiku. Pirmiausia užsidarys Baltijos pr. atkarpa, o vėliau Vilniaus pl. Tikėtina, jog Baltijos pr. uždarysime kaip ir praėjusiais metais, dar be Lypkių g. kelio, o kai vyks Vilniaus pl. atkarpos uždarymas, norėtume, kad jau būtų atidarytas laikinasis kelias, kad kuo mažiau gyventojų patirtų nepatogumų“, - sakė V. Švedas.

Galutinius sprendimus dėl eismo ribojimų, artimiausiu metu patvirtins Saugaus eismo komisija.

Projekto rangovas - AB „Kauno tiltai“ yra įsipareigojęs darbus už beveik 30,5 mln. Eur atlikti per 30 mėn., tad rekonstrukcija turėtų būti baigta dar 2023 metais.