Vietos bendruomenės vykdė gyventojų apklausas, ar jie pritartų, jog konkrečiose vietose būtų įrengtos vaikų žaidimo aikštelės.

Bendruomenei pateikus siūlymus, Klaipėdos miesto savivaldybė priėmė sprendimą iš siūlomų 8 vietų trijose įrengti vaikų žaidimo aikšteles.

„Jau yra apsispręsta, kad žaidimo aikštelės bus įrengtos Markučių g. 1-ojo namo kieme, Debreceno g. 38-ojo namo kieme ir Sąjūdžio parke bus pakeisti įrenginiai ties taku, kur nėra dangos ir kur įrenginiai nėra saugūs. Jau atrinkome vietas ir dabar svarstysime, kokius įrenginius parinkti.

Kasmet norime vis gražesnių ir įvairesnių. Taip pat kiekvienais metais įrengiame ir po vieną įrenginį, pritaikytą neįgaliesiems“, - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės Statinių administravimo skyriaus vedėja Diana Gerasimovienė.

Visose aikštelėse numatoma įrengti saugią, guminę, sintetinę dangą, smulkiosios infrastruktūros elementus, suoliukus, šiukšlines ir kompleksiškos žaidimų aikštelės įrenginius.

„Visoms trims aikštelėms turime skirtus 100 tūkst. eurų. Aišku, viena aikštelė daugmaž kainuoja apie 50 tūkst., bet mes bandysime įsitekti ir parinkti kokybiškus, bet nelabai brangius elementus, kad užtektų visoms trims aikštelėms. Dabar analizuosime, žiūrėsime, kokių yra siūloma naujų įrenginių, kad jie būtų įvairesni“, - tikino D. Gerasimovienė.

Praėjusiais metais Klaipėdos miesto savivaldybė vaikų žaidimo aikštelių įrengimui skyrė tik 75 tūkst. eurų.

Už juos buvo įrengtos žaidimo aikštelės Šiaulių g. 13-ojo namo kieme ir Kalnupės g. 13-ojo namo kieme.