UAB „Gatvių apšvietimas“ direktorius Vaidas Ramanauskas teigia, kad šventiniai gatvių apšvietimo atributai dar kurį laiką džiugins klaipėdiečių akis. „Pirminis planas buvo papuoštas gatves palikti iki Klaipėdos miesto šviesų festivalio, vyksiančio vasario 14-16 dienomis“, - kalbėjo direktorius.

Tačiau atsižvelgiant į pandeminę situaciją ir stengiantis bent tokiu būdu pakelti gyventojų nuotaiką, kalėdinės lemputės nebus nuimtos net festivaliui pasibaigus. „Gavome informaciją, kad šventinius gatvių apšvietimo papuošimus nuimsime tik vasario mėnesio pabaigoje“, - pasakojo V. Ramanauskas.

Paklausus, kuris darbas bendrovės darbuotojams yra sunkesnis - užkabinti ar nuimti šventinius papuošimus mieste, direktorius teigė, kad lengviau visgi yra nuimti. „Tačiau abu šie darbai turi savotiškų niuansų. Sudėtingiausias dalykas tikriausiai yra nuėmus visą šventinį apšvietimą jį paruošti kitiems metams. Reikia patikrinti tūkstančius metrų lempučių girliandų, tada tinkamai jas suvynioti, kad kitais metais būtų galima patogiai išsivynioti.

Taip pat reikia suvirinti visas per kabėjimo laiką sulūžusias metalines lempučių konstrukcijas. Visų šių papuošimų remontas užima daugiausia laiko ir kainuoja brangiausiai“, - apie kasmetinius darbus kalbėjo pašnekovas.

Tačiau kalėdinė miesto eglė ir viena iš didžiausių ir pagrindinių šių metų dekoracijų tapusi šviesos menininko Arvydo Buinausko „Šiaurinė žvaigždė“ Teatro aikštę paliko jau vakar.

Ketvirtadienį nupuošta žaliaskarė bus panaudota kaip biokuras.