Senamiestyje ir kitose viešose miesto vietose budės sustiprintos policijos pajėgos, taip pat bus išjungtos pagrindinės Teatro aikštėje esančios dekoracijos - Kalėdų eglė ir instaliacija „Šiaurinė žvaigždė“.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė teigia, kad Naujųjų metų naktį visos pajėgos bus sustiprintos.

„Policija, kartu su partneriais (Šaulių sąjunga, Karo policija, policijos rėmėjais ir kt.) tikrai turės pakankamai žmonių, kad užtikrintų viešąją tvarką tiek miesto centre, tiek viešose erdvėse. Bendradarbiaujame ir su miesto Savivaldybe, su Klaipėdos apskrities kitų miestų ir rajonų savivaldybėmis ir, be abejonės, bus daroma viskas tam, kad sutramdytumėme virusą ir jo plitimą“, - akcentavo A. Grauslienė.

Gruodžio 31 d.-sausio 1 d. pasitelkus policijos rėmėjus, Šaulių sąjungos ir kitų tarnybų atstovus, bus stiprinamas patruliavimas viešose Klaipėdos apskrities vietose - parkuose, paplūdimiuose, aikštėse, prekybos centruose ir kt.

Taip pat nutarta riboti žmonių patekimą į Atgimimo ir Teatro aikštes.

Teatro aikštė bus uždaryta nuo gruodžio 31 dienos 17 val. iki sausio 1 dienos 8 val.

Be to, siekiant sumažinti žmonių srautus ir galimą viruso plitimą, nutarta ženklais uždaryti įvažiavimą į automobilių aikštelę prie šiaurinio molo Melnragėje.

Patruliuojantys pareigūnai ne tik užtikrins viešąją tvarką Klaipėdos miesto bei Klaipėdos apskrities viešose erdvėse, bet ir tikrins, kaip laikomasi karantino reikalavimų, ar asmenys nesibūriuoja viešose vietose, prekybos centruose, ar tinkamai dėvimos veido apsaugos priemonės.

Taip pat nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val. pareigūnai ir toliau budės kelių postuose bei tikrins žmonių būtinybę migruoti tarp savivaldybių.