Sistemoje įdiegta kelio ir oro sąlygų stebėjimo stotelė nuotoliniu būdu stebės dangos būklę, identifikuos apledėjimą, drėgną dangą, vėjo greitį ant viaduko, oro temperatūrą. Įvertinusi visas šias aplinkybes sistema realiu laiku įspės vairuotojus apie suprastėjusias vairavimo sąlygas ir galės riboti maksimalų leistiną greitį, rašoma savivaldybės pranešime.

Be lokaliai surinktos informacijos kelio ženklai taip pat gebės atvaizduoti ir operatoriaus nuotoliniu būdu įvestą informaciją - leistiną greitį ruože, eismo įvykius, spūstis kelyje ir kt. Sistemos programoje yra nustatytas informacijos pasikeitimas, atsižvelgiant į atsiradusius pavojus kelyje: pavyzdžiui, kai pasikeičia leistinas greitis ruože atitinkamai įjungiamas greičio ribojimas kintamos informacijos kelio ženklų sistemoje ir sistemos švieslentėse rodomas toks, koks tuo metu yra leidžiamas. Jei reikia, yra galimybė paskelbti ir kitą svarbią informaciją eismo dalyviams, pvz. susidarius eismo spūstims už viaduko ar prieš jį, gali būti rodomas kelio ženklas Nr. 135 „Transporto grūstis“, esant stipriam šoniniam vėjui bus atvaizduojamas kelio ženklas Nr. 133 („Šoninis vėjas“) ir pan.

Sistemoje taip pat įdiegti radariniai davikliai, kurie geba matuoti visų transporto priemonių greitį. Esant leistino greičio viršijimo atvejams sistema primins vairuotojams greičio limitą ir skatins juos prilėtinti.

Įrengta daugiafunkcinė kintamos informacijos ženklų sistema, kuri gebės atvaizduoti tiek tekstą, tiek ir grafinį vaizdą.

Sistemą papildomai bus galima panaudoti ir kitomis linksmomis, ypatingomis ir džiugiomis progomis. Pavyzdžiui, pasveikinti miestiečius ir miesto svečius artėjančių švenčių proga, pasidžiaugti šilta jūra ir žinoma palinkėti visiems gero kelio.

Tai – pirmoji daugiafunkcinė kintamos informacijos ženklų sistema Klaipėdoje. Beveik 180 tūkst. Eur kainavusi sistema įrengta iš VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)