Investuotojai klaipėdiečiams siūlo trijų aukštų pastatų kompleksą, kurį sudaro ledo arenos, transformuojamų sporto aikštelių ir verslo moduliai. Tris atskirus pastatus jungtų erdvus vestibiulis ir vidinis kiemelis su terasa, kurios erdvė būtų skirta bėgimo mėgėjams šiltuoju metų laiku, o žiemą terasoje būtų įrengta čiuožykla, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Komplekso dalių integralumas atspindi mūsų norą Klaipėdoje pastatyti sporto centrą, jungiantį ne tik sporto bendruomenės bet ir visų miestiečių poreikius. Viešiname siūlomas projektinių pasiūlymų detales konkursui dar nepasibaigus, tikėdamiesi visuomenės nuomonės ir atgalinio ryšio. Po viešos diskusijos dar turėtume laiko atsižvelgti į gautas pastabas ir pasiūlymus. Taip pat tikimės, kad dialogas su bendruomene bei viešumas taps gerąja praktika ir kitų koncesijos konkursų ankstyvosiose stadijose“, - sakė „BaltCap“ partneris Šarūnas Stepukonis.

„2L architects“ vadovaujantis partneris Paulius Latakas pažymėjo, kad kuriama išraiškingos architektūros, atviro miestui ir aukštos energetinės klasės komplekso vizija.

„Atsižvelgiant į smulkaus mastelio gretimų sklypų užstatymą, visas kompleksas skaidomas į tris tūrius, apjungiant juos vestibiuliu su vidiniu kiemu. Tokiu būdu sukuriama erdvė, kurios tikslas ne tik apjungti pagrindines komplekso funkcijas, bet ir įtraukti į sporto veiklą kiekvieną miestietį. Be to, atsižvelgiant į darnaus planavimo principus, labai norėjome išsaugoti sklype esančius vertingus medžius ir praplėsti komplekso žaliąją zoną, kuri, pagal sumanymą, turėtų įsilieti į Klaipėdos žaliąsias erdves. Norėtųsi, kad sporto kompleksas būtų ir miestui, ir mieste“, - kalbėjo P.Latakas.

Ledo arenoje suprojektuotos dvi Tarptautinės ledo ritulio federacijos IIHF reikalavimus atitinkančios ledo aikštės. Kitų sporto šakų modulyje suprojektuotos aikštelės gali būti pritaikytos krepšiniui, lauko tenisui, tinkliniui, rankiniui, salės futbolui, badmintonui ir kitoms sporto šakoms.
Klaipėdos miesto Savivaldybė Klaipėdos sporto ir laisvalaikio komplekso statybos, valdymo ir naudojimo perdavimo pagal koncesijos sutartį konkursą paskelbė šių metų sausį. Planuojama, kad konkurso nugalėtojas su Savivaldybe pasirašys 25 metų koncesijos sutartį bei investuos iki 20 mln. eurų į projekto įgyvendinimą.

„BaltCap“ ir „2L architects“ savo pasiūlymą visiems besidomintiems rytoj, gruodžio 17 dieną, pristatys „Facebook“ paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)