Karinių jūrų pajėgų laivo „Jotvingis” grįžimas į Klaipėdą – tai sėkmingas NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų I grupės aktyvios jūrinės veiklos plano įgyvendinimas, po kurio junginį sudarantys laivai grįžta į nuolatinės dislokacijos vietas savo valstybėse, sakoma Karinių jūrų pajėgų pranešime.

Kartu į Lietuvą grįžta ir 60 karių, esančių laivo įgulos sudėtyje ir NATO laivų junginio štabe, taip pat NATO laivų junginio vadas komandoras Audrius Venckūnas.

Nuo birželio 18 d. Lietuvos karinių jūrų pajėgų karininkui kmdr. A. Venckūnui vadovaujant NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų I grupei, sudarytai iš septynių laivų, buvo dalyvauta septyniose minų paieškos operacijose, kurių metu buvo ištirtas 125 kv. jūrmylių jūros dugno plotas ir aptikti 73 nuo pasaulinių karų likę sprogmenys. Taip pat drauge su sąjungininkų laivais, išlaikant aukštą junginio laivų profesinių įgūdžių ir sąveikos lygį, buvo dalyvauta devyniose bendrose jūrinėse pratybose. Skleidžiant žinią apie NATO solidarumą, pasirengimą ir aktyvią veiklą regione, buvo aplankyta 18 užsienio uostų.

NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų I grupės junginio štabo laivo funkcijas vykdantis Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivas „Jotvingis“, stovėdamas Klaipėdos uoste, toliau budės NATO greitojo reagavimo pajėgose iki 2021 m. sausio 14 d. Nuo šios kitų metų datos NATO junginio vadas kmdr. A. Venckūnas perduos NATO nuolatinės parengties priešmininių laivų I grupės vadovavimą Nyderlandų karinių jūrų pajėgų karininkui komandorui Janui Wijchersui. Jis NATO laivų junginiui vadovaus iš Belgijos karinių jūrų pajėgų aprūpinimo laivo „Godetia“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)