Priminsime, kad šie statiniai patrauklioje miesto vietoje jau beveik du metus stovi nenaudojamai.

Praeiti pro šią vietą, ypač tamsiuoju paros metu, išties nejauku, o ir važiuojant pro šalį vaizdas nekoks – didžiulis pastatas stovi tamsiais langais, menančiais geresnius laikus. Šilutiškiams liūdna, kad tokie vaizdai pasitinka ir reprezentuoja miestą prieš atvažiuojančius svečius.

Senosios autobusų stoties situaciją išsamiai „Šilutės naujienose“ buvome aprašę dar gegužės mėnesį, straipsnyje „Senoji Šilutės autobusų stotis stumiama į aukcioną“. Trumpai priminsime, kad stotis šilutiškiams tarnavo apie 25 metus.

Prieš keletą dešimtmečių joje veikė ir kavinė, laikrodžių taisykla, buvo ir smulkių prekių bei laikraščių parduotuvėlės. Tačiau metams bėgant visos papildomos paslaugos traukėsi iš pastato ir galiausiai dingo.

Padėtis pasikeitė, kai Šilutėje, kartu su prekybos centru LIDL, buvo pastatyta nauja autobusų stotis. Kur kas mažesnė, bet jaukesnė, patogesnė keliaujantiems šilutiškiams ir atvykstantiems svečiams.
„Šilutės naujienų“ skaitytojos klausimą, ką žadama daryti su senuoju stoties pastatu, peradresavome Šilutės rajono savivaldybės merui Vytautui Laurinaičiui.

Meras komentavo, kad stoties teritorijoje buvo du atskiri sklypai, dabar jie apjunti į vieną. Tikėtina, kad kitais metais senoji stotis bus parduodama aukcionu būdu.

Kokia veikla bus vykdoma senosios stoties teritorijoje, priklausys tik nuo būsimųjų šeimininkų.

Apie tai, kad senoji autobusų stotis galėtų būti parduodama aukcione, Savivaldybės politikai svarstė dar gegužės mėnesį. Turto vertintojai buvo nustatę pirminę parduotino turto vertę – 150 tūkst. eurų.