Šilutė turi kuo didžiuotis. Gautas įvertinimas parodo, kad galime kartu kurti unikalius projektus Europos mastu. „Šilutės sekretai“ patvirtino tiesą, kad pasitelkiant kūrybiškumą ir nestandartinius sprendimus galima paskatinti domėtis savo krašto istorija bei pritraukti į miestą turistų iš visos Lietuvos. Viena iš mūsų grupės vertybių – atradimų lyderystė. Tad tikrai džiugu, kad šią vasarą „Šilutės sekretai“ tapo tikru atradimu keliautojams, kurie apie krašto gyvenimą prieš 100 metų sužino per „sekretus“ – stiklu dengtus kambarėlius, kuriuose pavaizduota miestiečių buitis“, – sako SBA bendrovės „Šilutės baldai“ vadovas Eimuntas Jankauskas.

„Tai, kad patekome tarp geriausių projektų Baltijos šalyse, glosto širdį. Pirmiausiai visiems tiems, kurie dirbo prie šio projekto – dailės užsiėmimus lankantiems vaikams ir suaugusiems, taip pat Šilutės mokyklų mokiniams ir mokytojams, kurie padėjo rinkti informaciją apie istorinius miesto namus. Tačiau mums dar svarbiau, kad „sekretus“ puikiai įvertino šilutiškiai ir juos apžiūrintys kitų miestų gyventojai. Jie net pavydi ir nori tokių jaukių darbų savo miestuose,“ – pasakoja projekto siela, meno mokyklos dailės mokytojas Andrius Sirtautas.

„Šilutės sekretai“ netradiciškai pasakoja miesto istoriją. Tai bendra Šilutės meno mokyklos, SBA bendrovės „Šilutės baldai“ ir Šilutės rajono savivaldybės iniciatyva. Prie 20 Lietuvininkų gatvės pastatų šaligatvyje įmontuotuose stikliniuose kambarėliuose meno mokyklos auklėtiniai atkūrė XIX a. pabaigos – XX a. pradžios miestiečių gyvenimą. 20 „sekretų“ kūrė užsiėmimus meno mokykloje lankantys vaikai ir suaugusieji. Stiklu dengtus grindinio šviestuvus, medžiagas kūrybos darbams parūpino „Šilutės baldai“, o įrengimo darbams lėšas skyrė Šilutės rajono savivaldybė.

Prie projekto prisidėjo Šilutės pirmoji ir Vydūno gimnazijos, Pamario ir Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos. Jų moksleiviai su mokytojais naršė po archyvus, skaitė to meto laikraščius ir rinko medžiagą apie istorinius miesto namus. „Sekretus“ galima apžiūrėti ir naktį, nes jie apšviesti iš vidaus, todėl tamsoje atrodo dar paslaptingiau. Informaciją apie visus Lietuvininkų g. namus, prie kurių įrengti stiklu dengti kambarėliai, vaizduojantys miestiečių gyvenimą, galima rasti specialioje interneto svetainėje.

Europos komunikacijos Oskarais laikomas konkursas „European Excellence Awards“ rengiamas jau 13 kartą. Viešųjų ryšių agentūros bei įmonės jo autoritetingos žiuri komisijos įvertinimui kasmet pateikia kelis tūkstančius projektų.

Šiais metais Baltijos šalių kategorijoje tarp 5 geriausių kartu su „Šilutės sekretais“ pateko „Samsung“ technologijų ir meno integracijos projektas iš Estijos, Lietuvos „Užstato sistemos administratoriaus“ iniciatyva „Nacionalinės eko lenktynės“, taip pat „Swedbank“ projektai: finansinio raštingumo knyga vaikams „Pinigai ir kiti Ginučių šeimos reikalai“ bei „Gerų darbų maratonas“. Pastarasis pripažintas kategorijos nugalėtoju.

Šilutės meno mokyklos, „Šilutės baldų“ ir savivaldybės bendri projektai jau ne pirmą kartą puošia miestą. Prieš kelerius metus visa miesto bendruomenė prisidėjo kuriant ir piešiant ilgiausią Šilutės metraštį – „Šilutės sieną“, kuriame užfiksuoti svarbiausi krašto įvykiai ir asmenybės. Šis projektas „European Excellence Awards“ 2016 m. taip pat buvo patekęs tarp 3 geriausių Baltijos šalių kategorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)