Socialiniuose tinkluose paplito nuotraukos, kuriose užfiksuota, jog Žardės parke stūkso krūvos šiukšlių. Neapsikentę gyventojai dėl problemos kreipėsi į „Vakarų ekspreso“ redakciją.

Susisiekus su Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakaliene, ji patikino, jog šią problemą žino.

„Šią informaciją turime, bet šiuo metu ten yra labai drėgna žemė, šlapia, priliję, kai tik šiek tiek pašals, tada galėsime įvažiuoti ir tvarkyti. Ten šiukšlių yra tikrai nemažai, miškelyje, prie vandens tvenkinio. Taip pat yra ir netoli I. Simonaitytės kalno“, - sakė I. Šakalienė.

Kiek kainuos teritorijos sutvarkymas, bus aišku tik įvykdžius tvarkymo darbus. Suma priklausys nuo atliekų kiekio ir to, kokios tai bus atliekos, tačiau, pasak I. Šakalienės, tokių teritorijų tvarkymas yra tikrai nepigus, o ši sąvartynu paversta teritorija - ne vienintelė mieste.

„Šį parką visai neseniai sutvarkėme, įdėjome tikrai daug pastangų ir lėšų, taip gražiai sutvarkėme tvenkinuką ir tai, kad ten atsirado sąvartynas, tikrai stebina ir liūdina. Tokių nelegalių sąvartynų mieste per metus sutvarkome apie 60-70 teritorijų. Panašią situaciją dabar turime ir prie Danės upės“, - tikino I. Šakalienė.

Nelegaliems sąvartynams tvarkyti šiais metais Klaipėdos miesto savivaldybė išleido apie 70 tūkst. eurų.

Socialiniame tinkle „Facebook“ klaipėdiečiai liejo apmaudą, o kasdien parke vaikščiojantys žmonės rašė, jog atrodo, kad kiekvieną dieną šiukšlių darosi vis daugiau.

„Tikrai liūdna situacija, šiukšlina panosėje, yra ir konteineriai pakankamai netoli, ir atliekų surinkimo aikštelės yra. Baisu žiūrėti ir baisu pagalvoti, kiek žmonių supuvusių iš vidaus, kad tokius dalykus daro“, - apmaudą liejo Žardės mikrorajono gyventoja.

Šiukšlių krūvų neapsikentę gyventojai ketina patys sutvarkyti sąvartyną. Socialiniame tinkle „Facebook“ ne vienas klaipėdietis pasisiūlė padėti iškuopti parką, tad panašu, jog gyventojai greičiau susiorganizuos talką, nei Klaipėdos miesto savivaldybė galės atvažiuoti su specialia technika.