„Sutarties su statybų rangovu pabaiga numatyta 2021 metų spalio mėnesį. Pridėkime mėnesį įsikūrimui ir pasiruošimui, tad realiausia, kad nuolatinę veiklą pradėsime kitų metų lapkritį“, – sakė projekto vystytojas Stasys Gvažiauskas.

Šiuo metu būsimo komplekso vietoje vyksta intensyvūs statybos darbai, o Italijoje gaminama krematoriumo įranga.

„Rinkomės pažangią ir aplinkai draugišką technologiją, su didelio našumo krosnimis ir itin efektyvia filtravimo įranga. Ją mums pagamins ir sumontuos bendros JAV ir Italijos kompanijos atstovai. Jie analogišką produkciją tiekia Europos Sąjungos šalims, tad esame tikri, kad dėl sertifikavimo ir atitikimo mūsų šalies aplinkosauginėms normoms kliūčių tikrai nebus“, – pasakojo S. Gvažiauskas.

Būtent dėl modernios įrangos kremavimo paslauga naujajame komplekse užtruks tik apie 1 valandą, kai dabar Lietuvoje veikiančiame krematoriume klientai turi laukti mažiausiai 3 valandas. Taip pat tikimąsi, kad projektinis krematoriumo našumas – 20 kremavimo seansų per parą – padės išvengti kelių dienų laukimo, koks dabar įprastas mūsų šalyje.

Ritualinių paslaugų kompleksas statomas maždaug 15 kilometrų nuo Klaipėdos, šalia Lėbartų kapinių. Pagal Vilniaus architektų kompanijos UAB ,,AEXN“ parengtą projektą netaisyklingo apskritimo formos pastatą sups dekoratyvinės pievelės, apželdinti pylimai, medžių giraitės, o ateityje bus įrengtas ir kolumbariumas.