Laukia pasiūlymų centrinei miesto eglei

Jau penktus metus Klaipėdos Teatro aikštė pasipuoš tikra žaliaskare. Lietuvos didmiesčių eglių varžytuvėse stabilų kursą laikanti Klaipėda ir vėl laukia žmonių pasiūlymų, kurie norėtų miestui padovanoti pagrindinį žiemos švenčių simbolį.

Nors oficialiai konkursas dar nepaskelbtas, jau dabar yra gauti keli pasiūlymai. Kalėdinės eglutės paieškos ir jos dovanojimo tradicija patinka miestiečiams, todėl net nesulaukus konkurso pradžios, VšĮ „Klaipėdos šventės“ jau gavo kelis žaliaskarių pasiūlymus. Žmonių, išauginusių šventinį medį, istorijos, eglės atgabenimas į Teatro aikštę tampa dideliu įvykiu, kuriančiu ypatingą šventinę laukimo atmosferą, rašoma pranešime žinasklaidai.

Visas pasiūlytas eglutes aplankys suburta komisija, kuri įvertins ne tik medžio aukštį, grožį, bet ir transportavimo sąlygas. Pasiūlymų laukiama iki lapkričio 18 d. el. paštu ruta@jurossvente.lt

Eglutės įžiebimas – iš namų

Tūkstančius klaipėdiečių į Teatro aikštę sutraukiantis Kalėdų eglutės įžiebimo renginys, šį kartą bus kitoks. Nors Kalėdų eglutė Teatro aikštėje nušvis gruodžio 5-ąją, įvertinus ekstremalios situacijos padėtį visoje Lietuvoje, įžiebimo ceremoniją klaipėdiečiai bus kviečiami stebėti internetinėse platformose bei per TV kanalą ,,Balticum“.

„Į savivaldybės kvietimą teikti pasiūlymus Kalėdinių ir naujametinių renginių organizavimui atsiliepėme mes vieninteliai ir priežastis matyt labai aiški – karantinas ir visi su tuo susiję sunkumai, su kuriais mums teks susidurti. Suvokdami, jog patirsime daugybę suvaržymų ir tai, jog negalėsime surengti tokios šventės, kokios norėtume, šį sprendimą priėmėme ilgai diskutavę. Ir galiausiai apsisprendėme tik jausdami pareigą tęsti gražiausias uostamiestyje užgimusias Kalėdų tradicijas bei norėdami nenuvilti švenčių laukiančių klaipėdiečių.

Pandemija bando mus riboti, o mes ieškome išeičių, nesustojame ir tikimės supratimo bei palaikymo iš visų miestiečių. Vadovaudamiesi šiuo metu galiojančiomis taisyklėmis buvome priversti atsisakyti ir tradicinio eglės įžiebimo, ir jaukių prieškalėdinių susibūrimų Teatro aikštėje, ir kalėdinės mugės. Susiklosčiusioje situacijoje turėsime daugiau investuoti ne į kultūrinį turinį, o į saugumo užtikrinimą ar techninius sumanymų įgyvendinimus. Situacija keičia sprendimus, bet ne šio laikotarpio esmę ir prasmę – dalintis, kurti, šviesti, džiaugtis. Tikime, jog drauge galime sutikti ne tik saugias, bet ir džiugias Kalėdas.“, - sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktorius Romandas Žiubrys.

Atsakinga, bet stebuklinga Kalėdinio mėnesio programa

Gruodžio 5-osios vakarą klaipėdiečiai ir visi mylintys uostamiestį internetinės transliacijos metu išvys intriguojančią keliones link Kalėdų pradžią – specialiai Klaipėdai dedikuotą šventinį koncertą su atlikėjų sveikinimai iš įvairių Lietuvos miestų bei eglutės įžiebimo momentą tiesiogiai iš Teatro aikštės. Na o visą kalėdinį laikotarpį iki Naujųjų lydės šviesos instaliacija „Šiaurinė žvaigždė“ pačioje senamiesčio širdyje. Koncertas „Kalėdos atkeliauja į Klaipėdą“ sujungs įvairias sostines: Vilnių - Lietuvos sostinę, Kauną - laikinąją sostinę, Nidą – būsimą Lietuvos kultūros sostinę ir Klaipėdą - būsimą Europos jaunimo sostinę. Šventiniam koncertui diriguos pats Kalėdų Senelis.

„Pakelkime akis į dangų, ir pamatykime klaipėdietišką ,,Šiaurinę žvaigždę“ ne vieną šimtmetį rodžiusią kelią jūrininkams, astronomams, keliautojams visoje planetoje. Kasdien vis aukščiau kildama ir šviesėdama ji taps tikra Kalėdine žvaigžde savo išskirtiniu švytėjimu visus sukviesiančia prie didžiausios metų šventės apeiginio stalo“, - sako VšĮ „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Rūta Steponavičienė, pažadėjusi, kad čia dar ne visi kalėdinio mėnesio siurprizai.

Kalėdinių-naujametinių renginių programa bus atvira visoms saugioms visuomeniškoms, labdaringoms iniciatyvoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)