Kalotėje gyvenanti moteris pasakojo, jog Adomo Brako gatvėje esanti autobusų stotelė verčia sunerimti. Ten nėra nei apšvietimo, nei perėjos ar automobilių greitį mažinančių kalnelių. O pati stotelė yra kone gatvėje.

„Adomo Brako gatvėje yra pavojinga autobusų stotelė. Stotelės ženklas pastatytas beveik gatvėje, link jos eina vaikai, suaugusieji, o dabar, kai vakarais anksti temsta, o ryte vis dar būna tamsu, neįmanoma įžiūrėti pėsčiųjų“, - pasakojo Lina.

Moteris pastebėjo, jog šioje vietoje lyjant lietui ar rytais esant rūkui važiuoti leistinu greičiu itin pavojinga.

„Kiekvieną kartą ten važiuodama turiu praktiškai sustoti, kad įsitikinčiau, jog saugu. Tačiau ne visi automobiliai pristabdo, yra tokių, kurie važiuoja leistinu greičiu. Ten tokia pavojinga zona, kad bet kada vaikas neapsižiūrėjęs gali išbėgti į kelią, atsidurti po automobilio ratais. Kodėl yra delsiama imtis saugumo priemonių? Laukiama pirmos nelaimės?“ - svarstė Lina.

Moteris taip pat pastebėjo, jog ši nesaugi autobusų stotelė nėra vienintelė. Dar viena stotelė, kuri kelia susirūpinimą, - Medelyno g. esanti Kretingalės autobusų stotelė.

Klaipėdos rajono savivaldybės Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus specialistė Gintarė Plungienė patikino, kad savivaldybei informacija apie nesaugias autobusų stoteles yra žinoma.

Artimiausiu metu šie klausimai bus svarstomi rajono Savivaldybės Saugaus eismo komisijoje.