„Matydami didžiules mobiliojo punkto darbų apimtis ir vertindami vis blogėjančią COVID-19 susirgimų statistiką, skubos tvarka ruošiamės antro mobilaus punkto steigimui. Jis bus įkurtas maksimaliai greitai, kiek tik leis biurokratinės procedūros, planuojame, kad veikla bus pradėta jau per ateinančią savaitę. Tuo pat metu labai tikimės, kad nacionaliniu mastu bus užtikrintas ir tyrimams paimti reikalingas terpių bei ištyrimo reagentų kiekis. Galimybės greitai išsitirti ir taip pat greitai sulaukti tyrimo atsakymo gyventojams privalo būti užtikrintos, todėl papildomus namų darbus turime atlikti visi – ir savivaldybės, ir valstybinės institucijos kaip SAM, Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija, organizuojančios terpių ir reagentų tiekimą visoje šalyje. Tuo pat metu mums labai nerimą kelia tarpuvaldžiu iš sostinės sklindančios žinios apie planus mažinti testavimų apimtis dėl greit senkančių terpių ir reagentų atsargų – tai protu nesuvokiami dalykai, ypač kuomet mes mobilizuodami visus savo žmogiškuosius ir administracinius resursus, stengdamiesi padėti ir kaimyninėms savivaldybėms esame antrojo mobilaus patikros punkto įrengimo prieangyje“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Šiuo metu Klaipėdos mobiliajame punkte dirba keturios pamainos, tyrimai imami kas 3 minutes, per dieną paimama apie 300 mėginių. Norint pasitikrinti dėl COVID-19 ligos, reikia registruotis skambinant į Karštąją liniją tel. 1808, taip pat jau galima registruotis internetu tinklalapyje 1808.lt. Klaipėdoje mobilus punktas veikia Dubysos g. 10, šalia „Švyturio“ arenos.

Klaipėdos miesto savivaldybė taip pat yra sudariusi galimybę Klaipėdos miesto gyventojams, neturintiems savo transporto atvykti į mobilų punktą tyrimo padavimui – tokiu atveju skiriamas nemokamas savivaldybės transportas. Per spalio mėnesį kasdien tokia paslauga pasinaudojo vidutiniškai po 6 asmenis. Dėl transporto poreikio reikia informuoti 1808 konsultantą, registruojantis tyrimui į mobilų punktą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)