„Nors su nekantrumu laukėme skulptūros „Seklys", skirtos kriminalinės policijos pareigūnų darbui įamžinti, atidengimo, turėjusio įvykti šiandien 12 valandą, Klaipėdoje, visgi dėl šiuo metu esančios karantino situacijos renginį atidedame neribotam laikui“, – trečiadienį informavo policija.

Skulptūra, pasak policijos, skirta įamžinti kriminalinės policijos pareigūnų darbą.

Idėja įamžinti kriminalistų darbą kilo Klaipėdos kriminalinės policijos veteranų klubui.

Skulptūra „Seklys“ – žmogaus ūgio iš bronzos nulieta žmogaus figūra – stovės ant šaligatvio, prie mūrinės tvoros. Lietpaltį vilkintis ir skrybėlę dėvintis bronzinis „pareigūnas“, prigludęs prie tvoros ir pakreipęs galvą, atrodo, stebi, kas vyksta už kampo.

„Įsivaizduokite – naktis, vėjyje siūbuoja pakabintas žibintas, prie sienos prisispaudęs kriminalistas tyko sekamo nusikaltėlio. Jis – vienas pareigūnų pasiruošusių operacijai „sulaikymas“, netoliese pasaloje – jo kolegos“, – skulptūros idėją apibūdino Klaipėdos kriminalinės policijos veteranų klubo pirmininkas Vladimiras Plotkinas.

„Kriminalisto apsiausto atlape „įsegėme“ Kriminalinės policijos ženkliuką – jį patrynus žmogų aplankys sėkmė ir ramybė. Juk už jus visus, už jūsų saugumą mieste ir šalyje, tiek metų kovojome mes, kriminalinės policijos veteranai, o dabar jį užtikrina naujos kartos, bet ne mažiau savo tarnybai atsidavę pareigūnai“, – teigė jis.

Antradienį Lietuvoje minėta Kriminalinės policijos diena.