Jie šilutiškiams modernų prekybos centrą žada Žalgirio ir Birutės gatvių sankryžoje, vietoje, kurioje ne vienerius metus vyko gamyba, naudojant plastiką ir polietileną.

Stengsis įtikti kaimynams

Pirmieji žinią, kad šilutiškiai tikrai jau gali pradėti laukti dar vieno prekybos centro statybų, išgirdo Savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komiteto nariai. Komiteto posėdyje buvo pristatytas planas projektuoti ir statyti prekybos centrą Žalgirio ir Birutės gatvių sankryžoje. Savivaldybės politikų nenustebino faktas, kad tokį investicinį planą pristatė Darius Baliukevičius, UAB „Šilutės turtas“ direktorius. Anksčiau šis žmogus buvo direktoriumi investicinės bendrovės, kuri Šilutėje pastatė prekybos centrą „Lidl“.

D. Baliukevičius sakė, kad naujai įsteigta bendrovė nėra specializuota bendrovė „Rimi Lietuva“ prekybos centrams statyti. Tačiau šį kartą atsitiko taip, jog „Šilutės turtas“ pasirinko pirkti „Rimi Lietuva“ įsigytą savo prekybos centrui žemės plotą ir čia suprojektuos bei pastatys jų norimą objektą bei jį nuomos.

D. Baliukevičiui yra žinoma, jog pasirenkant prekybos centrui vietą, „Rimi Lietuva” vadovybė svarstė ir daugiau variantų. Tačiau buvo nutarta, kad prekybos centrui vieta šalia Birutės ir Žalgirio gatvių sankryžos yra tinkamiausia. Pirmiausia todėl, kad aplink yra keli gyvenamieji kvartalai, be to, tai bus patogu ir gretimose gyvenvietėse gyvenantiems, ir namo Žalgirio gatve važiuojantiems žmonėms.

Dabar, pasak D. Baliukevičiaus, lieka kalbėtis su visais aplink būsimą prekybos centrą gyvenančiais žmonėmis. Pokalbių metu numatyta informuoti juos apie visas suplanuotas priemones, kurios padės mažinti krovinių transporto bei vėdinimo ir aušinimo įrenginių keliamą triukšmą. Su artimiausiais kaimynais apie triukšmo mažinimo įsipareigojimus bei apsaugines priemones šaligatviuose numatyta ne tik kalbėtis, bet ir sudaryti rašytines sutartis.

Prieš plastiko gamybą vietiniai nekilo

Preliminarus planuojamo statyti prekybos centro plotas bus apie 1600 kv. m. Tai tik 300 kv. m daugiau, negu užima du šiuo metu ten pastatyti pastatai. Be to jau dabar planuojama, kad prekės bus iškraunamos pastato viduje, o vėdinimo ir šaldymo įrengimai taip pat bus viduje.
Aplink prekybos centrą numatyta pasodinti daug želdinių, kurie prisidės prie aplinkos grožio.
Pasak D. Baliukevičiaus, iki šiol vienam Šilutės verslininkui priklausiusiame pastate (kur atsiras prekybos centras) buvo gaminami plastiko ir polietileno gaminiai, ir vietinių gyventojų tai kažkodėl nepiktino. Dabar planuojama veikla atitiks visus keliamus reikalavimus.

Politikai domėjosi, kodėl bendrovė ketina dar kalbėtis su aplinkiniais gyventojais, jeigu ir sklypas, ir būsima statyba atitinka visus teisės reikalavimus?

Pasak D. Baliukevičiaus, norima, jog suplanuoti darbai būtų atlikti šeimyniškai, kuo draugiškiau su aplinkiniais gyventojais. Jis tikisi, jog iki statybos pradžios su visais bus susitarta ir visiems bus aišku, jog jokių teisinių pažeidimų nesiruošiama daryti.

Politikų nuomonės išsiskyrė

Konservatorius Zigmantas Jaunius sakė, kad „Rimi“ prekybos centras jam yra priimtinas, jis šio centro parduotuvėse apsiperka neretai. Tačiau jis priminė D. Baliukevičiui apie prieš kelias savaites būrelio šilutiškių surengtą piketą prieš prekybos centro statybas jų „miegamajame“ rajone. Z. Jaunius klausė, ar „Rimi“ negalėtų dar kartą paieškoti kitos vietos savo prekybos centrui.

Kur kas geranoriškiau į situaciją pažvelgė tvarkietis Steponas Kazlauskas. Pasak jo, visus investuotojus turėtume toleruoti, o ne stengtis išprašyti iš miesto. Palankiai jis vertino ir mintį, kad šalia prekybos centro bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, kuria galės naudotis ir visi aplinkiniai. Juk tokios aikštelės įrengtos šalia kitų modernių miesto prekybos centrų, ir tai iki šiol niekam netrukdė. Tarybos narys nesuabejojo investuotojų geranoriškumu ir noru rasti kompromisą su kaimynais.

Daugiau apie kitos vietos parinkimą niekas neužsiminė.