Tokių veiksmų imtis nuspręsta įvertinus esamą Biržos tilto būklę bei siekiant saugesnio eismo senamiestyje, rašoma savivaldybės pranešime.

„Jau seniai diskutuojama apie tai, kad Tiltų gatvė galėtų būti skirta tik pėstiesiems ir dviratininkams. Savivaldybė atsižvelgė į gautą rekomendaciją dėl Biržos tilto, todėl bus nustatyti greičio ribojimai. Ir gyventojams bus saugiau, ir Biržos tiltą labiau pasaugosime“, - sakė Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Andrius Dobranskis.

Naujus eismą ribojančius kelio ženklus planuojama įrengti preliminariai spalio 9 – 10 d. (bus patikslinta).

Vairuotojai prašomi būti atidūs ir laikytis nustatyto greičio. Taip pat planuojama suintensyvinti kontrolę dėl nustatyto greičio laikymosi senamiestyje.

Kaip jau skelbta, Klaipėdos miesto savivaldybė gavo bendrovės „INHUS Engineering” ekspertizės išvadas dėl Biržos tilto. Išvada – tiltą reikia remontuoti. Savivaldybė atsižvelgė į ekspertų nuomonę: iki to laiko, kol įvyks konkursas tilto projektavimo paslaugoms pirkti, transporto greitis senamiestyje bus apribotas iki 20 km/h.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)