Aikštelės įrengtos Kęstučio g., Klaipėdos g., Žaliojoje g., Vilniaus g., Žemaičių g., Sporto g., Savanorių g., Miško g., J. K. Chodkevičiaus g., prie Kretingos vasaros estrados, kur gyvena daugiausiai gyventojų.

Senieji konteineriai pereinamuoju laikotarpiu šiose vietose dar bus palikti, tačiau tik apie mėnesį laiko. Taip pat, dėl Vilniaus gatvės rekonstrukcijos darbų, kol kas dar nebus galima naudoti ten esančiais požeminiais konteineriais, rašoma savivaldybės pranešime.

Aikštelių vietas buvo siekiama parinkti tokias, kur ir dabar yra pastatyti bendrieji konteineriai, kad gyventojams, nešantiems išmesti šiukšles, nereiktų keisti įpročių. Tačiau kai kurios vietos buvo keičiamos dėl požeminių komunikacijų, trukdančių įrengti požeminius konteinerius. Visos aikštelių įrenginėjimo vietos buvo derintos su gyventojais.

Naujos požeminių konteinerių aikštelės įrengtos vykdant projektą „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Klaipėdos miesto, Skuodo ir Kretingos rajonų bei Neringos savivaldybėse“. Projektą administruoja ir pagrindiniu projekto koordinatoriumi yra UAB „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras“. Įrengti 16 požeminių aikštelių kainavo beveik 1,4 mln. eurų, iš jų kiek daugiau nei 52 tūkst. eurų skyrė Kretingos rajono savivaldybė.

Kretingos rajone taip pat dar bus įrengta 15 pusiau požeminių ir 49 naujos antžeminės atliekų konteinerių aikštelės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)