„Senamiesčio gatvės bus atnaujinamos taikant universalaus dizaino principus, čia turi būti patogu ir specialių poreikių turintiems žmonėms, ir dviratininkams, ir kiekvienam pėsčiajam. Nors žinoma, tai nėra vienintelis senamiesčio patrauklumo kriterijus, tačiau tikriausiai niekam nekils nei menkiausios abejonės, kad tai labai svarbi senamiesčio patrauklumą ir jaukumą sukurianti aplinkybė. Tikimės, kad atlikus visus tuos labai svarbius darbus, Klaipėdos senamiestis taps dar populiaresnis laisvalaikio leidimui ir patogesnis kasdieniam judėjimui kiekvienam jame apsilankiusiam miestiečiui ar miesto svečiui“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Vykdant darbus, bus atnaujintos gatvių važiuojamosios dalys, šaligatviai: išardytos senos dangos, tinkamai įrengti pagrindai, lietaus nuotekų sistema, šaligatviai pritaikyti judėti specialiųjų poreikių turintiems asmenims, įrengtas apšvietimas, paklotos senamiesčio grindiniui keliamus reikalavimus atitinkančios dangos (dalyje vietų panaudojant esamą dangą).

Savivaldybės tarybai rugsėjo 24 d. posėdyje pritarus projekto „Senamiesčio grindinio atnaujinimas ir universalaus dizaino pritaikymas“ įgyvendinimui, Savivaldybės administracijai atvertas kelias teikti paraišką Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramai gauti. Bendra preliminari projekto vertė – 3,5 mln. Eur, numatoma, kad 2,1 mln. Eur iš šios sumos galėtų būti finansuojama ES lėšomis, Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto indėlis siektų – 1,4 mln. Projekto įgyvendinimo trukmė – 24 mėn.

Siekiant užtikrinti patogesnį judėjimą pėstiesiems, specialiųjų poreikių turintiems žmonėms, vaikiškiems vežimėliams, dalis senamiesčio dangų jau buvo tvarkoma praėjusiais metais – vykdant darbus panaikinti statūs borteliai ir vietoje jų įrengtos nuovažos Tiltų ir Turgaus gatvės sankryžoje bei šių gatvių susikirtimuose su šalutinėmis gatvelėmis. Tačiau 2021 metais startuosiantys darbai yra kur kas didesnės apimties – bus tvarkomi ne tik atskiri fragmentai, o visa gatvės infrastruktūra apimant grindinį, šaligatvius, apšvietimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)