Pasak Klaipėdos savivaldybės Projektų skyriaus vyriausiosios patarėjos Dainos Stankevičienės, Melnragės parko įrengimo darbai jau eina į pabaigą ir spalio mėnesį planuojamas oficialus šio parko atidarymas.

Tačiau klaipėdiečiai ir miesto svečiai jau spėjo pamėgti šį parką - saulėtais ir šiltais vakarais čia tiesiog virte verda gyvenimas.

Akylesni miestiečiai jau pastebėjo, kad vis dažniau šalia Pirmosios Melnragės molo esanti automobilių stovėjimo aikštelė būna sausakimša ir automobilių vairuotojai zuja ratais, kol randa laisvą vietelę.

„Vakarų ekspresas“ nusprendė pasižvalgyti po naujai įrengto Melnragės parko apylinkes ir pateikti šio parko nuotraukų reportažą su pirmaisiais įspūdžiais.

Į Melnragės parką galima patekti nuo Pirmojoje Melragėje šalia molo įsikūrusių barų žengiant į priešingą nei molas pusę.

Pauliaus Matulevičiaus nuotr.

Pagrindinis parko akcentas - pažintinis platus medinis pėsčiųjų takas - promenada, kuri tęsiasi iki Audros gatvės.

Iš viso Melnragės parke įrengta 6,36 ha teritorijos tarp Audros, Kopų, Nėgių, Molo, Vėtros gatvių ir Baltijos jūros paplūdimio.

Tiesiog žengi promenada ir gali grožėtis jūros kopomis bei Baltijos jūra. Kiek paėjėjus yra įrengta ir apžvalgos aikštelė, dar tolėliau - mediniai stalai, vaikų žaidimo aikštelės ir mediniai gultai.

„Ten yra tokia dėkinga vieta - užuovėja, tad gulėti ant gultų ir mėgautis saulutės spinduliais - ideali vieta“, - teigė D. Stankevičienė.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė pabrėžė, kad šio projekto tikslas - išsaugoti ir pabrėžti gamtinį pajūrio unikalumą ir pritaikyti šią teritoriją gyventojų poilsiui ir edukacijai.

Artimiausiu metu planuojama įrengti pajūrio zonos augmeniją pristatančius informacinius stendus.

„Žingsniuodami mediniu pažintiniu taku lankytojai geriau pažins pajūrio augmeniją. Kai jau bus įrengti šie stendai, planuojame ir oficialų šio parko atidarymą. Tai gali įvykti spalio mėnesį, jei žinoma, nesutrukdys tam tikri ribojimai dėl koronaviruso“, - sakė D. Stankevičienė.

Šio projekto vertė 463,2 tūkst. Eur (į tai įeina projektavimas, ekspertizė, techninė priežiūra, projekto priežiūra, rangos darbai), iš jų 255,9 tūkst. Eur. - Europos Sąjungos lėšos, likusi dalis - Klaipėdos savivaldybės investicija.

Bendras projekto pavadinimas „Klaipėdos miesto bendrojo plano kraštovaizdžio dalies keitimas ir Melnragės parko įrengimas“.

Pauliaus Matulevičiaus nuotr.

Finansavimo sutartis pasirašyta 2017 metų liepos mėnesį ir iki spalio mėnesio likusius darbus jau ketinama pabaigti.

Melnragės parko projekto rengėjai - UAB „Želdynai“, projekto autorius - architektas Vainius Pilkauskas. Rangovai - UAB „Kavesta“. Rangos darbų sutartis buvo pasirašyta 2019 metų birželio mėnesio pabaigoje.

„Džiugu, kad šį parką jau spėjo pamėgti klaipėdiečiai. Sulaukėme daug gražių atsiliepimų. Gavome padėkos laišką ir iš Melnragės bendruomenės. Jie džiaugiasi, kad sukūrėme tokią gražią poilsio erdvę“, - kalbėjo D. Stankevičienė.