Nors atnaujintas Jono kalnelis jau vasarą buvo atvertas žmonėms, tačiau jo sutvarkymo projektas dar nebaigtas.

„Jono kalnelio projektas juda į pabaigą. Pasak rangovų, liko pašalinti tik keletą nedidelių trūkumų aikštėje, kurioje bus fontanas. Tikimasi, kad šie darbai bus atlikti per keletą savaičių„, - komentavo situaciją Klaipėdos savivaldybės administracijos Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas.

Anot pašnekovo, užbaigti šį projektą planuota liepos - rugpjūčio mėnesį, tačiau vis atsirasdavo trūkumų. „Dauguma trūkumų buvo susiję su betonine danga, dažymu, siūlėmis“, - paminėjo V. Švedas.

Ar bus taikomos ir kokios sankcijos už projekto vėlavimą, vedėjas neįvardino.

Sakė, kad tai yra numatyta sutartyje, tačiau su rangovu apie tai dar nekalbėta.

Svarbiausiu atnaujinto Jono kalnelio akcentu turėjo tapti muzikinis fontanas, tačiau jis, pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos Irenos Šakalienės, greičiausiai bus paleistas tik kitais metais.

Vedėja informavo, kad šiuo metu vykdomos viešųjų pirkimų procedūros dėl fontano eksploatacijos. „Gauti du pasiūlymai. Viena įmonė pasiūlė eksploatuoti fontaną už 26 629 Eur, kita už 73 192 Eur. Su konkurso laimėtoju bus pasirašyta trimetė sutartis. Be to, fontano prižiūrėtojai turės sudaryti sutartis su LATGA ir AGATA dėl autorinių kūrinių, kurie skambės, teisių. Taigi, kažin ar šiais metais pavyks visa tai atlikti iki sezono pabaigos. Jeigu pavyks suorganizuoti bandomąjį fontano pasirodymą, pranešime“, - sakė I. Šakalienė.

„Vakarų ekspresas“ sulaukė klaipėdiečių skundų ir dėl to, kad vandens telkinyje prie Jono kalnelio bastionų plaukioja šiukšlės. „Kol bastionuose buvo atliekami statybos darbai, mes šio vandens telkinio neprižiūrėjome. Tik šią savaitę jis perduotas mūsų skyriui ir jau duotas nurodymas rangovams telkinį išvalyti. Tai bus atlikta artimiausiu metu“, - sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.