Mieste vykdomas dar vienas ilgai lauktas projektas – asfaltuojamos Knygnešių kvartalo gatvės, nauja pagrindine gatve džiaugsis ir sodų bendrijos „Gintaras“ gyventojai.

Kol vyksta remontai, gyventojai patiria nepatogumų: mieste padidėjo automobilių spūstys, kiti baiminasi, kad bus užbetonuoti įvažiavimai į sklypus ar parduotuves. Savivaldybės atstovai ramina ir prašo turėti kantrybės, nes kai darbai bus baigti, turėsime kur kas geresnes eismo sąlygas.

Sankryža įrengta rajoniniame kelyje

Šilutės rajono savivaldybės Ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Mindaugas Oželis pasakojo, kad Pramonės – Cintjoniškių g. žiedinė sankryža yra bendras Savivaldybės ir Automobilių kelių direkcijos projektas, kurio vertė daugiau kaip 3 mln. 800 tūkst. eurų (Savivaldybės dalis 770 tūkst.).

Įgyvendinus projektą, bus įrengta ne tik žiedinė sankryža, bet ir rekonstruota Cintjoniškių gatvės dalis iki geležinkelio, Ramučių gatvė. Bus sutvarkyta ne tik važiuojamoji gatvių dalis, bet ir šaligatviai, apšvietimas, įrengti dviračių takai. Šių metų pavasarį pradėtus darbus kelininkai žada baigti iki metų galo.

Sankryža įrengta valstybinės reikšmės rajoniniame kelyje Šilutė – Ramučiai – Gardamas. Pasak M. Oželio, su Lietuvos automobilių kelių direkcija buvo suderinta projektavimo užduotis, atliktas eismo saugumo auditas ir rekomenduota šioje vietoja įrengti žiedinę sankryžą.

Lyginant su kitomis Šilutės miesto žiedinėmis sankryžomis, ši yra kur kas erdvesnė, nes įrengta rajoniniame kelyje, aplink teritoriją buvo didesnis sklypas, dėl to žiedas galėjo būti suformuotas didesnio diametro.

Kalbant apie sankryžas, viena jų, Cintjoniškių gatvėje esanti (kur anksčiau buvo šviesoforas), bus papuošta plūdžių skulptūromis. Jas pagamino Šilutę ir kitus miestus įvairiomis skulptūromis puošiantis menininkas Andrius Sirtautas. Plūdės turėtų atsirasti jau šį mėnesį.

Įvažiavimų neužbetonuos

Šiais metais Šilutės mieste atsiras dar viena žiedinė sankryža – M. Jankaus, Miško ir Sodų gatvių susikirtime. Šiuo metu ir šioje miesto vietoje vyksta intensyvūs darbai. Būtent dėl darbų šioje gatvėje kilo ir nusiskundimų.

„Liūdna naujiena, jau beveik panaikinta Sodų su Cintjoniškių gatvių sankryža, o atšaka į parduotuves „Husqvana“, „Remdeta“, garažų bendrijas „Žibintas“ ir „Vairas“, esančius gyvenamuosius namus užbetonuota ir užbortuota. Žmonės šaukia SOS“, – pagalbos šauksmas pasiekė „Šilutės naujienų“ redakciją.

M. Oželis, rodydamas brėžinius patikino, kad įvažiavimų tikrai niekas neužbetonuos, jie išlieka, bus padarytos nuovažos. Galbūt taip atrodo vizualiai, nes pasikeis gatvės ašis, vienur susiaurės, kitur išplatės. Šiuo metu ten statoma autobusų stotelė su paviljonu.

„Kol vyksta statybos darbai, gyventojai patiria nepatogumų. Kai viskas susitvarkys, pagerės eismo pralaidumas šioje sankryžoje, nereikės laukti, kaip būdavo anksčiau, eismas vyks ratu. Tikrai niekas neužbetonuos privažiavimų prie sklypų ir pastatų“, – kantrybės šilutiškiams linki specialistas.

Asfaltuoja gatves Knygnešių kvartale

Intensyviai tvarkomos ir kitos Šilutės gatvės. Šiuo metu remontuojama M. Jankaus gatvė, po to ateis eilė Lauko bei Miško gatvėms. Knygnešių kvartale tvarkoma Zudermano gatvė, užbaigus ją bus tvarkoma Knygnešių g., šalia esantis įvažiavimas į Viržių akligatvį bei Pelkių g. Taigi visos šio kvartalo gatvės ir šaligatviai bus sutvarkyti.

M. Oželis pabrėžia, kad įsukimai į kiemuose esančias automobilių stovėjimo aikšteles, nebus remontuojami. Kiemams tvarkyti jau yra parengti projektai, tačiau jie bus įgyvendinti ateityje.

Jau šį mėnesį bus pradėti tvarkyti trys skersgatviai Darbininkų kvartale – Jazminų, Jurginų ir Kovo. Daug kam aktualu, kad projektuojama ir Stadiono gatvė, o jos rekonstravimo darbai planuojami pradėti kitais metais.

Savivaldybė jau yra gavusi ir dalinį finansavimą pagrindiniam takui išasfaltuoti sodų bendrijoje „Gintaras“.

Darbai prasidės ir Traksėdžiuose.

M. Oželis apžvelgė ir rajono keliuose vykdomus darbus

Šį mėnesį prasidės darbai Traksėdžių seniūnijos Durpyno gatvėje, nuo asfalto iki geležinkelio ir nuo geležinkelio iki žvyrkelio. Bendras asfaltuojamo ruožo ilgis – 730 m. Šią savaitę pradėtas žymėti ir netrukus bus tvarkomas kelias pro „Klasmann Deilmann“ įmonę, iki pirmosios sodų bendrijos ir truputį už jos.

Švėkšnoje jau baigiamas kloti asfaltas Vilkų kampo gatvėje. Žemaičių Naumiestyje asfaltuojama Mindaugo gatvė, vedanti prie užtvankos. Taip pat rengiamas projektas Akacijų gatvei, kuri yra prie lopšelio darželio. Šiuo metu gyventojai patiria daug nepatogumų, atveždami darželinukus ir pradinukus.

Usėnuose asfaltuojama Medeinos g., Katyčiuose – Sirenos ir Ąžuolų gatvės. Vainute bus tvarkoma Graužinės g., Kintų miestelyje tvarkoma Aušros g., o Žemaitkiemyje – Bažnyčios g. Gardamo seniūnijos Žakainių kaime jau išasfaltuotos Daubų ir Žalioji gatvės, Vilkyčiuose sutvarkytas kelias į „Germaniką“.