„Pokyčių išties nemažai. Vienas iš tikslų, kuriuos sau buvome iškėlę – ne tik atnaujinti kelio dangą, bet ir padidinti sankryžų pralaidumą. Todėl Joniškės, Paupio alėjos ir Jaunystės gatvių sankirtoje įrengta žiedinė sankryža, o iki šiol vairuotojams daug iššūkių kėlusi sankryža su Liepų gatve netrukus bus reguliuojama šviesoforais. Šviesoforai čia jau įrengti, šiuo metu derinami ir maždaug po poros savaičių bus įjungti“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Šiuo metu gatvės prieigose dar tęsiami su automobilių eismu nesusiję baigiamieji infrastruktūros tvarkymo darbai, bus sodinami želdiniai – 50 vnt. liepų. Vykdant darbus taip pat įrengti pėsčiųjų – dviračių takai, jau pajungtas naujas apšvietimas, įrengtos trys naujos autobusų stotelės su įvažomis, viena įvaža perkelta į naują vietą. Pagal sutartį rangovai – UAB „YIT Lietuva“ – laiko visiems darbams atlikti turi iki metų pabaigos, rašoma savivaldybės pranešime.

„Nors laukiantiems darbų pabaigos gatvės atnaujinimas galbūt ir prailgo, tačiau rangovai dirbo išties sparčiai ir tikėtina, jog visus darbus pabaigs net anksčiau nei numatyta sutartyje. Šiandien mus labai svarbu, kad važiuojamoji kelio dalis jau atiduodama naudotis vairuotojams, tačiau laukiame ir gatvės prieigose likusių darbų pabaigos. Labai tikimės, kad taip pat sparčiai judės kitų Klaipėdos gatvių rekonstrukcija. Šiuo metu didžiausi iššūkiai – darbai Šilutės plente, Pajūrio gatvėje bei sklandus Baltijos prospekto estakados statybų startas. Ačiū vairuotojams už kantrybę, tačiau laikinus nepatogumus turime pakentėti vardan sklandaus, patogaus ir saugaus eismo ateityje“, – sako Klaipėdos meras.

Rangos sutartis dėl Joniškės gatvės rekonstrukcijos II etapo buvo pasirašyta pernai rugpjūtį. Sutarties vertė – 2,280 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)