„Norint išlaikyti tokį aktyvų lankymą, reikalingos atitinkamos priemonės srautams reguliuoti – reikia naujų takų, laiptų. Planavimo dokumentuose tai yra laukinė gamtinė teritorija, kuri turi tam tikras ribas. Kai vasarą privažiuoja daug žmonių, ta teritorija sąlyginai kenčia“, – laikraščiui sakė Pajūrio regioninio parko direkcijos vadovas Darius Nicius.

Kita vertus, pasak jo, aktyvus teritorijos lankymas yra įvertinimas, kad žmonėms ši teritorija reikalinga, todėl regioninis parkas su savivaldybe siekia išspręsti problemas. Vienas iš jų būtų naujos automobilių statymo aikštelės.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Artūras Bogdanovas teigė, kad savivaldybė turi sklypą Karklėje ir ten planuoja įrengti naują automobilių stovėjimo aikštelę.

Jo teigimu, šį projektą numatoma įgyvendinti viešosios ir privačios partnerystės būdu. Planuojama, jog nauja infrastruktūra galėtų būti įrengta ne kitam, o dar kitam vasaros sezonui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)