Antradienį ryte žmonės dėl apsemtų gatvių pagalbos šaukėsi Šilutės plente, Taikos prospekte, Debreceno, Dubysos gatvėse. Kai kur vandens buvo tiek, kad skendo daugiabučių namų rūsiai.

Kiti, rizikavę važiuoti per apsemtas gatves, už kelių šimtų metrų paprasčiausiai sustojo užgesus automobilio varikliui. Tad nors potvyniai truko neilgai, nuostolių neišvengta.

Pasak AB „Klaipėdos vanduo“ atstovės Gintarės Butkienės, bendrovė nuolatos stebi lietaus nuotekų tinklų būklę, atnaujina paviršinius nuotekų tinklus.

„Visais atvejais, pastebėję nukritusiais lapais ar šiukšlėmis užneštas lietaus surinkimo groteles gatvėse, informuojame apie tai Klaipėdos miesto savivaldybę. Gatvių šlavimo ir valymo darbus atlieka Savivaldybės rangovai.

„Klaipėdos vanduo“ valo nuosėdas iš paviršinių nuotekų surinkimo šulinėlių vidaus ir plauna paviršinių nuotekų tinklų vamzdynus, taip pat atlieka šių tinklų remonto darbus.

Šie darbai yra tęstiniai ir pagal galimybes vyksta ištisus metus, nebent to negalima padaryti dėl oro sąlygų, pavyzdžiui, šaltuoju metu“, - sakė G. Butkienė.

Ji priminė, kad „Klaipėdos vanduo“ ir Klaipėdos savivaldybė vysto Klaipėdos miesto paviršinių nuotekų tinklus ir kitą su tuo susijusią infrastruktūrą (siurblines, paviršinio vandens valymo įrenginius ar pan.).

„Jau įgyvendinti Europos sąjungos lėšomis finansuojami projektai šiose Klaipėdos miesto vietose: Tilžės gatvėje, Mokyklos gatvėje, Šilutės plente, Šiltnamių gatvėje, Aušrinės gatvėje, Dailės gatvėje, Jūrininkų prospekte, Trinyčių, Sendvario ir Centro gyvenamuosiuose rajonuose.

Įrengtas papildomas paviršinių nuotekų kolektorius nuo Klaipėdos LEZ teritorijos iki Jūrininkų prospekto. Taip pat jau baiginėjami darbai Bangų gatvėje, Joniškės gatvėje. Šiuo metu įrenginėjami paviršinių nuotekų tinklai atkarpoje nuo Malūno tvenkinio iki Danės upės“, - teigė G. Butkienė.

Pasak Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Mildos Enciutės, jau ir dabar lapai, kaip ir šiukšlės, nuo šaligatvių yra valomi pagal nustatytą periodiškumą.

„Gatvės taip pat šluojamos pagal nustatytą periodiškumą. Atskiro pasirengimo rudens darbams nėra. Pažymėtina, jog tokios gatvės kaip Gedminų, Žardininkų, Reikjaviko ir kitos yra nuolatos užstatomos automobiliais, todėl jų kelkraščiai bei nuotekų grotelės valomi rankiniu būdu“, - sakė M. Enciutė.