Kaip pranešė „Litgrid“, per ją senieji perdavimo tinklo įrenginiai buvo pakeisti naujais, dėl to padidėjo tinklo pajėgumas ir patikimumas visame Kuršių nerijos pusiasalyje.

„Turizmas Kuršių nerijoje kasmet populiarėja, o dabartinėmis pasaulio ir šalies aplinkybėmis pusiasalyje numatomas dar spartesnis lankytojų augimas. Atitinkamai auga ir elektros energijos bei jos patikimo tiekimo poreikis, tad investuojame į elektros perdavimo tinklo modernizavimą, siekdami užtikrinti elektros tiekimo saugumą ir patikimumą, taip pat padidinti tinklo pajėgumą“, – pranešime cituojama „Litgrid“ Strateginės infrastruktūros departamento direktorė Gerda Krasauskė.

Elektros energija pusiasalį pasiekia virš Kuršių marių einančia 110 kilovoltų aukštosios įtampos elektros energijos perdavimo linija, todėl, siekiant ilgalaikio patikimumo, buvo atnaujintos perdavimo tinklo ir elektros pastočių jungtys.

Pasak „Litgrid“, Juodkrantės transformatorių pastotė buvo visiškai rekonstruota, visi seni įrenginiai pakeisti naujais ir įrengtas naujas antras 16 MVA galios autotransformatorius, o buvusi schema pakeista į žiedinę. Šie atnaujinimai padidins elektros perdavimo tinklo pajėgumą ir užtikrins, kad elektros tiekimas nenutrūks net vienoje iš atšakų įvykus gedimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją