Atgimusi Nidos prieplauka

Neseniai Nidoje duris atvėrė modernistinės architektūros šedevru laikoma Nidos prieplauka. Iš jos atsiveria kerintys vaizdai į marias ir kopas bei Nidos uostą. Čia galima ne tik turiningai praleisti laiką, skaniai pavalgyti, bet ir grožėtis įspūdinga panorama, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Stengiamės, jog svečiai čia rastų, tai ko tikimasi geriausiuose Europos kurortuose. Įprastai, pasaulinėje praktikoje restoranas ar kavinė „marinoje“ – prie jachtų uosto yra prestižinė ir ypač išpuoselėta poilsio vieta“, - džiaugiasi Nidos Prieplaukos atstovai.

XIX a. pabaigoje Nidos gyvenvietėje buvo įrengtas žvejų uostas, vėliau garlaivių prieplauka. Sovietmečiu plečiant žvejybos bazę ir tvarkant uosto prieigas, buvo nugriautas viešbutis, muitinės pastatai, dalis senųjų žvejų sodybų. Liko tik uostas su žvejų prieplauka ir gamybine žuvies apdorojimo baze. Nidos keleivinis uostas buvo pradėtas formuoti 1975–1976 m., kai Nidoje prie esamo žvejų uosto buvo pastatyta prieplauka, 1991 m. įrengtas antras molas, taip suformuojant akvatoriją keleivinių laivų švartavimui.

Nida keičiasi ir gražinasi

Šiuo metu savivaldybė vykdo ambicingus viešosios infrastruktūros modernizavimo projektus – tvarko Urbo kalną, rekonstruoja Taikos gatvę ir dviračių taką prie jūros, neužilgo prasidės ir centrinės Nidos dalies rekonstrukcija. Toliau tęsiami Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ pastato rekonstrukcijos darbai. 2021 – Lietuvos kultūros sostinės – metais planuojamame pastatyti ir įrengti objekte be tradicinių veiklų – vietos meno kolektyvų pasirodymų, populiariųjų atlikėjų koncertų, edukacinių užsiėmimų, parodų – savo kūrybinius sumanymus galės įgyvendinti Lietuvos bei užsienio menininkai, kūrybinių verslų bei inovacijų atstovai, kino bei scenos menų profesionalai. Sukurtos erdvės kūrybai ir inovacijoms į Neringos kultūrinį bei ekonominį gyvenimą įlies naujas kultūros ir meno kūrėjų, kūrybinių industrijų atstovų pajėgas.

„Tikiu, kad 2021 – Lietuvos kultūros sostinės – metus Neringa pasitiks dar labiau atsinaujinusi, siūlanti lankytojams ne tik kokybiškas apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas, bet ir įspūdingas, tarptautinio kurorto statuso vertas, kultūrines bei menines programas“, - pasakojo Narūnas Lendraitis, Neringos savivaldybės mero pavaduotojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)