„Diskusija būti ar nebūti Jūros šventei šiemet buvo išties konceptuali. Išsaugojom jūriniam miestui ir bendruomenei brangią Jūros šventės tradiciją, aukodami renginius, sutraukiančius didžiausias mases – jūrinės bendruomenės eiseną, koncertus didžiosiose scenose, publikos pamėgtą fontanų šou programą, fejerverkus“,– pristatydamas šventės programą praėjusią savaitę sakė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

„Šiemet švęsim, ne taip triukšmingai, bet saugiai, išradingai ir linksmai“, – teigė jis.

Šiemetinė Jūros šventė pavadinta „Pasimatymai su vėju“. Anot organizatorių, visi pasirodymai publiką pasieks trejais būdais – atvažiuos, atplauks ar ateis.

„Didieji penktadienio ir šeštadienio koncertai keliasi į sceninę platformą ant ratų ir važiuos iš vienos senamiesčio vietos į kitą, sustodami trumpiems 15 minučių pasirodymams“, – teigė Jūros šventės projekto vadovė Rūta Steponavičienė.

Vakaro muzikiniai pasirodymai tarp Biržos ir Pilies tiltų vyks ant vandens, Dangės upėje, nuo kursuojančio laivelio denio.

„Na, o „vaikštantis“ kultūrinis vyksmas žiūrovą pagaus bet kur – Teatro ir Piliavietės aikštėse, Kruizinių laivų terminale, skvere prie burlaivio „Meridianas“, Tiltų ir Turgaus gatvėse, erdvėje prie „Bhouse“ restorano“, – teigė R. Steponavičienė.

Dėl saugumo sumetimų neviešinamas Jūros šventės atidarymo ceremonijos laikas.

Anksčiau šventei startą duodavusias eitynes pakeis vadinamasis tautų saliutas, kai kiekvienas į uostą įplaukiantis laivas patrankos šūviu pasveikina krantą ir gauna iš ten tokį pat atsakymą.

Pasibaigus saliuto salvėms burlaiviai švartuosis prie krantinių, o ant Klaipėdos universiteto burlaivio „Brabander“ stiebo bus iškelta Jūros šventės vėliava.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas pranešė, kad Drakonų varžybos – laivų lenktynės – Dangėje šiemet vyks. Beveik 400 dalyvių iš anksto treniruosis, o šeštadienį susirungs dėl Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos taurės.

Lietuvos jūrų muziejus penktadienio vakarą Dangę papuoš gyva dekoracija – istoriniais laivais, suplaukusiais į švenčiančią Klaipėdą su „Dangės flotilės“ vėliava. Šiemet laukiama svečių iš Lenkijos, Estijos. Šeštadienio vakarą istoriniai laivai žada naktinį paradą su deglais tarp Pilies ir Biržos Dangės tiltų.

Pirmą kartą Jūros šventė (tuomet vadinta Jūros diena) įvyko 1934 metų rugpjūčio 12 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)