„Visi nori, kad Klaipėdos rajonas gražėtų, visi gyventų jaukiai ir patogiai. Tad išties džiugu, kad sėkmingai į priekį juda dar vienas svarbus projektas. Jį įgyvendinus tiek gyventojai, tiek Vėžaičiuose apsilankę svečiai neabejotinai pastebės teigiamas permainas, kadangi ne tik bus atnaujintos ir įrengtos gyvenvietės viešosios erdvės, bet ir pagerinta infrastruktūra“, – teigia Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Rangos sutartis pasirašyta su UAB „Vvarff“. Numatyta sutarties trukmė – 9 mėnesiai. Pasak Administracijos direktoriaus Artūro Bogdanovo, darbus ketinama pradėti rugsėjo mėnesį. Iki tol bus rengiamas archeologijos tyrinėjimo projektas, atliekami patys tyrinėjimai, rašoma savivaldybės pranešime.

„Šių darbų pradžios vėžaitiškiai laukia ne vienus metus. Ketinama atnaujinti daugiau nei 38 tūkst. kv. metrų teritoriją. Bus įrengtos aktyvaus ir pasyvaus poilsio zonos tarp Liepų ir Gargždų g., aukštutiniame Vėžaičių dvaro parke – pasyvaus poilsio zona, o Skinijos upelio slėnyje – ir renginių zona“, – vardija Artūras Bogdanovas.

Įgyvendinus daugiau nei milijono eurų vertės projektą, bus atnaujinta ir Liepos g. asfalto danga iki Vėžaičių kultūros centro. Palei ją iki Skinijos gatvės bus įrengtas šaligatvis, o atkarpoje nuo Gargždų iki Skinijos gatvės – automobilių stovėjimo vietos. Pasikeis ir Turgaus aikštė, esanti Gargždų ir Nausodžio gatvių sankirtoje.

Atskirose teritorijose planuojama įrengti suoliukus, šiukšliadėžes bei dviračių stovus. Link stacionarios pakylos-scenos Skinijos upelio slėnyje ves įrengti laiptai, per slėnį – atnaujintas pėsčiųjų takas.

„Teritorija pasikeis neatpažįstamai. Bus įrengiami nauji ir atnaujinami esami pėsčiųjų takai, jų apšvietimas. Gyventojai laisvalaikį galės leisti lauko treniruoklių aikštelėje, mankštų zonoje, mažieji – vaikų žaidimų aikštelėje. Bus pastatyti lauko šachmatų, stalo teniso stalai. Be to, bus prieinama ir laisvai naudojama viešojo interneto prieiga. Siekiant užtikrinti saugumą, teritorijose bus įrengiamos vaizdo stebėjimo kameros“, – sako Administracijos direktorius.

Įgyvendinti projektą planuojama iki 2021 m. balandžio mėnesio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)