Pakeista ir Priešpilio gatvės trajektorija – važiuojamoji dalis nuo Pilies gatvės pusės perkelta keliais metrais piečiau, taip atveriant galimybę pažymėti visą buvusią Klaipėdos pilies teritoriją. Vykdant darbus pažymėtas taisyklingas pilies žvaigždės kontūras, buvusių gynybinių pylimų vietoje įrengtos žalios vejos, o pilį juosusios fosos vietoje – akmenukų danga, rašoma savivaldybės pranešime.

„Šis projektas – nėra įprastinė kelio rekonstrukcija. Darbai vyko ypatingai jautrioje teritorijoje – istorinėje Klaipėdos miesto širdyje, todėl reikėjo atlikti archeologinius tyrimus, o siekiant pakeisti gatvės trajektoriją, buvo perimti bei nugriauti šalia kelio buvę sandėliai. Daug dėmesio skirta ir aplinkinių teritorijų tvarkymui, jungtims su Klaipėdos piliaviete. Atnaujindami šalia piliavietės esančias erdves siekiame, kad ši miesto dalis būtų patraukli ir klaipėdiečiams, ir miesto svečiams“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos piliavietės teritorija bei palei ją einanti Priešpilio gatvė – tai erdvės, kurias pirmiausiai pamato ir kruiziniais laivais atvykę turistai.

„Pėstute iš Kruizinių laivų terminalo išėję turistai į miestą dažnai keliauja pasukamu tilteliu, o autobusais į ekskursijas vykstantys svečiai važiuoja per Priešpilio gatvę, todėl sutvarkyti šią teritoriją buvo ypač svarbu. Kai Klaipėda, pasaulyje pasibaigus koronaviruso pandemijai, vėl sulauks tūkstančių kruizinių turistų, jie jau pamatys visai kitokį mūsų miesto veidą“, – sako Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Rekonstruojant Priešpilio gatvę atnaujintos ir šalia esančios erdvės – įrengtos poilsio zonos su suoliukais, pasodinta naujų želdinių, įrengtas naujas į piliavietę vedantis medinis takas bei atnaujinti anksčiau nutiesti takai. Išsaugotas ir šalia kelio buvęs fontanas – pakeitus kelio trajektoriją jis atsidūręs būtų pėsčiųjų take, todėl fontanas perkeltas kiek toliau, įrengtas naujas fontano baseinas, sumontuota fontano įranga, išsaugotos fontaną puošusios ruonių figūrėlės.

Priešpilio gatvės rekonstrukcijos darbus atliko bendrovė „Kauno keliai“. Rangos darbų sutartis buvo pasirašyta 2018 m. rugsėjo mėn. Atliktų darbų vertė – 2,8 mln. Eur. Šiuo metu vyksta atliktų darbų priėmimo procedūros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)