Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pasakojo, kad savaitgalį buvo gautas pranešimas, nuotraukos ir prašymas sutvarkyti.

„Viskas vyko sklandžiai, operatyviai. Gavome skambutį su prašymu, kad yra nukritę vijokliai. Tada į vietą nuvyko mūsų rangovai ir juos pašalino“, - sakė I. Šakalienė.

Savivaldybės darbuotoja pasidžiaugė, kad bent jau niekas nenukentėjo: „Ačiū Dievui, kad niekas tuo metu ten nestovėjo, ant nieko neužkrito. Tie vijokliai tikrai dideli ir sunkūs. Galėjo būti daug daugiau problemų.“

Spėjama, kad vijokliai jau buvo pasenę, paveikti lietaus ar vėjo, neatlaikė savo svorio, todėl ir galėjo nukristi. Galimybė, kad tai buvo chuliganizmo aktas, atmetama.

„Ar vijokliai nukrito natūraliai? Mūsų žmonės, rangovai, važiavo, žiūrėjo, kad įsitikintų. Iš pradžių irgi buvo kilusi mintis, kad kažkas galėjo padėti jiems nukristi, bet jokių žymių nerasta. Įsitikinome, kad vijokliai nebuvo pakirpti, jiems nebuvo kitaip pakenkta. Matyt, tiesiog neatlaikė savo svorio ir nukrito“, - svarstė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja I. Šakalienė.