Klaipėdos savivaldybės administracijos Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška informavo, kad ilgamečiai pastato savininkai UAB „Fisanta“ šiuo metu į statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinę sistemą „Infostatyba“ yra įkėlę derinti pastato tvarkymo projektą.

„Yra pateiktas projektas ir šiuo metu derinamas institucijų. Galbūt, jeigu pastabų nesulauks, gaus statybą leidžiantį dokumentą“, - sakė V. Juška.

Jei derinimas neužstrigs, savininkai planuoja tokio pat aukščio pastatą, koks yra greta.

„Pastatas nelabai išsiskiriančios architektūros - šlaitinis stogas, paprasti fasadai su langinėmis.

Matysis, kad tai yra šiuolaikinis pastatas, bet tuo pačiu metu stengiamasi prisiderinti prie senamiesčiui būdingų pastatų - medžiagiškumas ir taip toliau. Greičiausiai nesukels neigiamų emocijų nei visuomenininkams, nei Kultūros paveldo departamentui.

Galbūt ir norėtųsi šioje vietoje kažko išskirtinio, bet geriau paprastas pastatas nei tokia situacija, kokia yra dabar“, - komentavo V. Juška.

Pasak pašnekovo, būna, kad parengiamas projektas ir tada pastatas parduodamas su suderintu tvarkymo projektu, kurį ima įgyvendinti naujas savininkas. Tačiau V. Juška viliasi, kad savininkams pakaks ryžto pastatą sutvarkyti patiems.

Daugiau nei dešimtmetį sudegusį kino teatrą valdanti „Fisanta“ buvo ne kartą bausta už pastato nepriežiūrą, tačiau teisinosi, kad rekonstrukcija nevykdoma dėl ilgai užsitęsusių derybų su paveldosaugininkais.

Anksčiau ne kartą buvo bandyta gauti leidimą esamą pastatą nugriauti ir jo vietoje statyti svečių namus. Vis dėlto tokiam projektui kelis kartus buvo nepritarta.