Skelbiama renginių data – ilgasis savaitgalis liepos 3-6 d., šventėje suplanuoti Lino Adomaičio, Nedos ir Olego Ditkovskio, Stepo Januškos ir kitų atlikėjų pasirodymai, įvairūs performansai, mados ir šokio vakarai, ekskursijos bei daugybė kitų veiklų.

Pernai unikaliame pamario kurorte surengta šventė išsyk prigijo bei buvo puikiai priimta Juodkrantės bendruomenės ir poilsiautojų. Todėl juodkrantiškiai itin jautriai išgyveno nerimą ir nežinią dėl šių metų renginio perspektyvų. Vis dėlto valdžios sprendimai dėl apribojimų renginiams mažinimo uždegė žalią šviesą tęsti tradiciją, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Praėjusią vasarą prisilietėme prie turtingos šio kurorto aukso amžiaus istorijos, kurią tęsiame ir šiais metais Juodkrantė buvo vienas iš populiariausių 19-ojo ir 20-ojo amžių sandūros Europos kurortų, turėjusių savo specifinę dvasią, savitą poilsio ritmą, kurį siekiame atkurti kurorto dienų renginiuose“ – sako organizatoriai.

Pasak jų, nors sąlygos ir švelnėja, tačiau labai daug galvojama apie tai, kaip užtikrinti saugumo reikalavimų laikymąsi ir pagal tai formuojama renginių programa, parenkamos jų vietos ir pan.

„Dabartinė situacija nori nenori priverčia ieškoti naujų formų ir būdų realizuoti renginius, ir dabar jau matome, kad tai išeis tik į naudą, nes paskatins atrasti naujas veiklas, dar neatrastas Juodkrantės vietas. Laikantis saugių atstumų, renginiai bus išmėtyti skirtingose vietose platesnėje kurorto teritorijoje, koncertai bus labiau kameriniai, jaukesni, kas būtent ir atitinka tą istorinę Juodkrantės kurorto dvasią“, - teigia vienas renginio organizatorių Marius Tumšys.

Šių metų Juodkrantės kurorto dienų moto – Miško pasaka. Vienas iš jos akcentų - sertifikuotos miškų gidės Milos Monk rengiamos „maudynės“ magiškuose Neringos miškuose. Kadangi šiais metais ypač daug kalbama apie sveikatą, ilgąjį savaitgalį Juodkrantėje svečiuosis Tai či, Zumbos mankštų instruktoriai, juoko, Hatha, šeimų jogos, Poi, balansavimo lyno, NIA šokių terapijos sveikatinimo specialistai ir natūralios medicinos žinovai, kurie pasidalins savo žiniomis bei produktais. Nuraminti mintis ir pabūti su savimi bus galima ne tik gamtoje, bet ir dvasinėse praktikose bei terapijose.

Juodkrantės miškų tylą ir žalius Kuršių marių vandenis visas keturias ilgojo „mindauginių“ savaitgalio dienas virpins jaukūs muzikiniai pasirodymai: Lino Adomaičio ir muzikantų grupės akustinė programa „Vandenynai“, Stepo Januškos, Nedos ir Olego Ditkovskio akustiniai muzikiniai pasakojimai, o saulėlydžius „iliustruos“ Lino Švirino atliekama gongų muzika.

Pernai metais vykusi šventė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)