Klaipėda visuomet buvo tas miestas, kuriame netrūksta norinčiųjų naudotis greitu ir aplinkai draugišku transportu. Tikimės, jog klaipėdiečiai bus atsakingi paspirtukų naudotojai, mieste judės atsargiai ir saugiai, drausmingai laikysis karantino rekomendacijų“, – sako Klaipėdos miesto savivaldybės meras Vytautas Grubliauskas.

Paspirtukų dalijimosi platforma Klaipėdoje startuos su 70 paspirtukų. Juos bus galima rasti didžiojoje miesto dalyje, įskaitant lokacijas prie Klaipėdos viešbučio, Žvejų rūmų ir Pilies aikštelės, Turgaus aikštėje, prie Danės upės esančioje H. Manto gatvėje 43C, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Atsižvelgiant į klaipėdiečių poreikius ir situaciją dėl karantino, neatmetama galimybė padidinti paspirtukų skaičių mieste arba praplėsti paslaugos teikimo žemėlapį, pastatant paspirtukus ir atokiau nuo centro esančiuose rajonuose.

„Elektrinių paspirtukų pristatymas Vilniuje ir Kaune pasiteisino 100 procentų. Matome, kad vis daugiau žmonių šiuo laikotarpiu renkasi paspirtukus ne pramogoms, o kaip alternatyvią susisiekimo priemonę kelionei iš namų į parduotuvę, vaistinę, darbą ir atgal. Tai reiškia, kad pirmiausia galvojama apie savo bei aplinkinių saugumą, o paspirtukų tinklas puikiai papildo bendrą viešojo transporto sistemą“, – pasakoja Eimantas Balta, „Bolt“ elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Lietuvos ir Latvijoje.

„Bolt“ atstovas atkreipia dėmesį, kad siekiant užtikrinti žmonių saugumą, paspirtukai yra atsakingai prižiūrimi. „Norime užtikrinti maksimalų „Bolt“ keliautojų saugumą, todėl paspirtukai yra reguliariai valomi ir dezinfekuojami. Taip pat raginame elgtis atsakingai ir pačius paspirtukininkus – važiuoti su pirštinėmis, dažniau dezinfekuoti rankas, laikytis didesnio atstumo“, – pabrėžia E. Balta.

Norintys išsinuomoti paspirtuką klaipėdiečiai jau gali tai padaryti mobiliojoje „Bolt“ programėlėje. Paspirtuko atrakinimas kainuos 30 euro centų, o pati kelionė – 15 centų už minutę. Norint atrakinti paspirtuką, tereikia nuskenuoti ant jo esantį QR kodą ir pradėti kelionę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)