Gyventojai teigė, kad nešvarus vanduo tekėjo daugiabučiuose Vyturio, Bandužių gatvėse. Dalis klaipėdiečių socialiniuose tinkluose pasakojo, kad nešvarus vanduo tekėjo neilgai – jį pakeitė tyras. Tačiau kai kurie nešvarų vandenį stebėjo ir kur kas ilgiau.

Kaltina namo vamzdžius

„Nešvarus vanduo bėga ne iš „Klaipėdos vandenų“. Kaip taisyklė, nešvarus vanduo daugeliu atveju yra namo vidaus vamzdynų problema“, - aiškino „Klaipėdos vandens“ ryšių su visuomene atstovas Arūnas Liubinavičius.

Jis teigė, kad kartais gyventojai problemų patiria tuo, kai sustoja vandens tiekimas vamzdžiais, pavyzdžiui, po nakties.

Anot jo, senos statybos pastatuose yra įrengti metaliniai vamzdžiai, o juose susidaro rūdys, jie užkalkėja.

Vamzdžius reikia plauti

A.Liubinavičius „Vakarų ekspresui“ atsiuntė fotografiją, kurioje matyti, kaip atrodo vandentiekio vamzdis iš vidaus, parodančią, kodėl intensyviai pajudėjus vandens srautui.

„Klaipėdos vandens“ nuotr.

„Praėjusį penktadienį trumpam buvo sutrikęs trečios vandenvietės darbas. Po to tas vanduo pasileido. Tuo metu, kai vamzdynai buvo ištuštėję, bet vėl atkeliavo vanduo, srovė išjudino sąnašas, kurios būna vidaus vamzdynuose, ir jas išmetė“, - pasakojo A.Liubinavičius.

Jis teigė, kad „Klaipėdos vanduo“ reguliariai praplauna savo prižiūrimus vamzdynus.

„Už vandens kokybę „Klaipėdos vanduo“ atsako iki namo įvado. Tokiu atveju, jeigu gyventojas mato nešvarų vandenį, jis gali išsikviesti „Klaipėdos vandenų“ laboratorijos atstovą ir mes paiimame mėginį iš namo įvado. Kitaip sakant, iš savo vamzdyno. Jeigu pasitaiko, kad vanduo ne visiškai atitinka kokybės reikalavimus, tokiu atveju mes papildomai praplauname tas vamzdynų atšakas“, - sakė jis.

A.Liubinavičius pabrėžė, kad naujos statybos namuose arba pastatuose, kurie yra renovuoti, panašių problemų nebūna. Čia vamzdžiai būna variniai ar plastikiniai. Tačiau senos statybos namuose yra plieninia ir metaliniai vamzdžiai. Juos taip pat reikia praplauti. „Tuo turi pasirūpinti namo administratorius arba bendrijos pirmininkas“ sakė jis.