Pasak Lietuvos policijos atstovo Ramūno Matonio, didžioji dalis pranešimų gaunami dėl saviizoliacijos nesilaikančių žmonių.

Karantino metu uždrausta prekyba beveik visose parduotuvėse, išskyrus prekiaujančias maisto prekėmis ar vaistais, barams ir kavinėms uždrausta veikti, išskyrus teikiant maistą išsinešti. Visai sustabdyta SPA centrų, kirpyklų, grožio salonų veikla, uždaryti kazino ir lošimų automatų salonai.

Gyventojai įpareigoti parkuose ir kitose atvirose viešosiose vietose lankytis ir būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos narius, laikytis saugaus kontakto, vengti fizinio kontakto, laikytis higienos, taip pat prekybos ir paslaugų vietose lankytis po vieną šeimos narį.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Andromeda Grauslienė teigė, kad ne visi pranešimai pasitvirtina, bet pareigūnai reaguoja į visus signalus.

„Taip pat sustiprintas ir patruliavimas viešose vietose - pajūryje, parkuose, žmonės įspėjami apie būtinybę laikytis karantino.

Šeštadienį kolegos apsilankė ir Dituvos turguje, ten taip pat nustatyta pažeidimų - vyko prekyba ne tik maisto produktais, bet ir daiktais, žmonės būriavosi kompanijomis, nevengė artimo kontakto. Pareigūnai įspėjo ne vieną turgaus lankytoją ir prekeivį, taip pat informacija apie pažeidimus bus perduota Visuomenės sveikatos centrui“, - komentavo Klaipėdos policijos atstovė.

Vis dėlto, pasak jos, panašu, kad lietuviai darosi sąmoningesni ir praėjusį savaitgalį, nepaisant šeštadienį buvusio puikaus oro, karantino laikėsi pavyzdingiau.

„Automobiliais ir keturračiais patikrinę parkus, žaidimų aikšteles Klaipėdoje, Plungės ir Kretingos rajone, Palangos ir Smiltynės paplūdimius bei Karklę, kolegos pastebėjo, jog žmonių juose kone nėra, o jei ir pasirodė vienas kitas, tai laikėsi saugaus atstumo ir dažniausiai dėvėjo kaukes, tie, kurie išėjo pasivaikščioti, vaikščiojo po vieną ar po du“, - komentavo A. Grauslienė.

Pastebėjus karantino ar saviizoliacijos nesilaikančius žmones, policija ragina pranešti telefonu 112 arba rašyti www.epolicija.lt.