Pasak projekto autorių, priešais Klaipėdos apylinkės teismą, šalia skvero, kuriame stovi skulptūra „Tautos kančia“, esantis senas sandėlis bus rekonstruojamas į administracinės paskirties pastatą.

Planuojama, kad po rekonstrukcijos Daukanto g. 11 stovės trijų aukštų su cokoliu modernus išskirtinis statinys. Pastatas bus administracinės paskirties, tačiau jame bus suplanuotos ir gyvenamosios paskirties patalpos.

„Pastato architektūra bus išreiškiama modernios architektūros principais. Parinktos taurios ir ilgaamžės fasado medžiagos. Kadangi dabartinė aplinka, kur stovės naujasis pastatas, gana niūri, siekiame, kad naujasis pastatas tarsi ją atšviežintų, bet sykiu ir įsilietų į supančią aplinką“, - sako projektą kuriantis bendrovės „Danės projektai“ projektų vadovas Valentinas Lucenko.

Spalviniu pastato sprendiniu ne tik siekiama pagyvinti esamą teritoriją, bet ir prisiderinti prie esamo skvero.

Planuojama, kad pastatas bus žalsvos vario spalvos, tad fasadui ketinama naudoti sendinto vario - platinos - paneles, taip pat keraminės apdailos plytelės.

„Žinome, kad varis per ilgą laiką pažaliuoja. Klaipėdoje jau ne vieno pastato fasadas yra padengtas vario danga, kuri vis dar yra ruda. Tačiau, varis natūraliai oksiduojasi, tad po 70 metų tos sienos bus žalios. Mes norime iš karto panaudoti sendintą varį, kad per laiką namo fasado vaizdas nebesikeistų“, - pasakojo V. Lucenko.

Pasak jo, funkcinis pastato zonavimas suprojektuotas taip, kad būtų patogu vykdyti veiklą, bei būtų patogu gyventi.

„Projekto sprendiniai atitinka detalaus plano sprendinius“, - minėjo architektas.

Dabar projektas yra viešinimo stadijoje, vėliau bus kreipiamasi į reikiamas institucijas statybos leidimui gauti. Tad kol kas sunku tiksliai prognozuoti, kada galėtų prasidėti realūs statybos darbai.