Vėjo gūsiai Šilutės rajone siekė iki 33 m/s, tad medžiai krito kaip degtukai, ugniagesiai gelbėtojai nespėjo jų traukti nuo važiuojamosios kelių dalies. Skraidė ir autobusų stotelės, šiukšlių konteineriai, vėjas draskė stogus.

Daugybė Šilutės rajono gyventojų liko be elektros.

Sudegė keturi ūkiniai pastatai

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį gausios ugniagesių pajėgos stojo į kovą su liepsnomis ir dideliu vėju Šilutės rajone esančiame Gorainių kaime.

Užsidegus 4 ūkiniams pastatams su priestatais prireikė net 11 cisternų. Darbą ypač apsunkino per naktį Lietuvą siaubęs didžiulis vėjas – ugniagesiams teko ne tik gesinti pastatus, bet ir apsaugoti netoliese esančius gyvenamuosius namus. Penktadienį 7 val. 20 min. gaisras dar buvo gesinamas.

„Dega pagrindiniai 4 ūkiniai sodybų pastatai. Tarp jų – apie 10 metrų tarpai. Dar yra priblokuota priestatų, tai – malkinės, garažai. Vyksta ir gyvenamųjų namų apsauga. Nė vienas nesudegė, gal kažkiek termiškai paveikti, bet niekas nesudegė“, – lrytas.lt sakė budėtojas.

Per gaisrą žmonės nenukentėjo.

Sugriuvo ferma su 200 karvių

Apie 3 valandą nakties, dar prieš gaisrą Gorainiuose, gausios ugniagesių pajėgos skubėjo į Šyšgirių kaimą. Buvo gautas pranešimas, kad sugriuvo ferma su 200 karvių ir veršingų telyčių. Dauguma gyvulių buvo užspausti po nuolaužomis.

„Atvykus pasimatė tikrai siaubinga situacija: gyvuliai buvo užspausti, 100 metrų ilgio pastatas sugriuvęs, visos statinio konstrukcijos gulėjo ant dalies gyvulių“, - pasakojo įvykio liudininkas.

Dalį karvių pavyko išvesti, kai kurie gyvuliai krito.

Vartė medžius

Penktadienio vakarą stiprius vėjo gūsius jautė tiek daugiabučių, tiek individualių namų gyventojai. Vėjas nepagailėjo kai kurių namų stogų. Didelė stogo dalis buvo nuplėšta nuo namo Senojo turgaus aikštėje. Dar vienas individualaus mūrinio pastato stogas įgriuvo Melioratorių alėjoje.

Visame Šilutės rajone išvartyta daugybė medžių. Vienas jų Rusnėje - užkrito ant elektros laidų. Vėjas didžiausius medžius rovė su visomis šaknimis. Dėl ant bėgių nuvirtusio medžio sustoti turėjo ir traukinys, važiavęs iš Klaipėdos į Šilutę.

Nesaugūs jautėsi ir tie, kurie iš uostamiesčio į namus grįžo automobiliais.

„Nepamenu tokio stipraus vėjo, buvo labai nejauku važiuoti“, - „Šilutės naujienoms“ pasakojo vėlai vakare iš Klaipėdos grįžęs šilutiškis.