Dalis rangos darbų taip pat bus atliekama įgyvendinant Europos Sąjungos lėšomis finansuojamą projektą „Darnaus judumo priemonių diegimas Neringos savivaldybėje“. Šio projekto siekis - esamos susisiekimo infrastruktūros pritaikymas specialiųjų poreikių turintiems žmonėms, skatinant visų grupių gyventojus ir poilsiautojus naudoti dviračius arba pasirinkti kelionę pėsčiomis.

Viena pagrindinių Nidos gatvių

Planuojama rekonstruoti Taikos gatvė yra viena pagrindinių Nidos gatvių, kuria vyksta intensyvus eismas - važiuoja atvykstantys ir išvykstantys autobusai, lengvieji automobiliai, dviratininkai bei pėstieji keliauja jūros link ir pan. Taikos gatve keliauja ir visi, norintys aplankyti vieną lankomiausių Vakarų Lietuvos regiono objektų - Parnidžio kopą. Taip pat tokius lankytinus objektus kaip Nidos sklandymo mokyklos vieta, Nidos švyturys, Urbo kalnas.

Parengtas projektas numato šios gatvės rekonstrukciją nuo įvažiavimo į Nidą (krašto kelio) iki Naglių gatvės, esančios centrinėje gyvenvietės dalyje.

Planuojamos rekonstruoti gatvės atkarpos ilgis - 1,72 km. Ties Neringos savivaldybės pastatu šio projekto sprendiniai jungiasi su jau parengtu Nidos visuomeninio centro sutvarkymo projektu.

Įrengiamas dviračių takas

Siekiant užtikrinti visų eismo dalyvių saugumą ir komfortą judant, nuspręsta atskirti motorinių eismo priemonių, dviratininkų ir pėsčiųjų srautus. Dešinėje gatvės pusėje, atskirtas nuo važiuojamosios dalies bortu, numatomas 2,5 m pločio dvipusis dviračių takas, o kairėje pusėje, už žaliosios juostos, projektuojamas pėstiesiems skirtas 1,2-3 m pločio takas. Pėsčiųjų tako atkarpa valstybinio miško teritorijoje yra remontuojama pakeičiant dangos konstrukciją, bet nekeičiant esamo tako ribų. Iš viso trasoje numatoma įrengti 11 poilsio aikštelių su suoliukais, šiukšliadėžėmis, skirtingos spalvos trinkelių intarpais bei kitais mažosios architektūros elementais.

Takai ir šaligatviai pritaikomi specialiųjų poreikių turintiems žmonėms. Gatvės trasoje yra reljefo šuolis - kopagūbris. Siekiant nenukasti kopagūbrio, jam įveikti bus įrengtas visus metus veikiantis keltuvas.

Atliekamos viešųjų pirkimų procedūros

Gatvė numatoma dviejų eismo juostų, 6 m ir 7 m pločio (įskaitant ir dviračių juostas), atnaujinama asfalto dangos konstrukcija visoje tvarkomos gatvės atkarpoje. Taip pat numatoma atnaujinti gatvės ir pėsčiųjų takų apšvietimą.

Neringos savivaldybės administracija jau pradeda Taikos gatvės rekonstravimo rangos darbų viešojo pirkimo procedūras. Neringos gyventojai kviečiami įvertinti tai, kad gatvės tvarkybos darbai gali vykti ir vasarą.