Tačiau verslininkams su prekybos centro statybų pradžia teks palūkėti - praėjusią savaitę Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija nepritarė projektuotojų įmonės „Kelprojektas“ siūlymui dėl automobilių stovėjimo aikštelės. Tad kol nebus suderintos visos reikiamos procedūros, tol nebus išduotas statybos leidimas prekybos centrui statyti.

Aikštelės projektui nepritarė

„Lidl Lietuva“ teritorijoje, esančioje Liepojos g. 3, ketina įrengti 59 vietų automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje būtų įrengta ir elektromobilių įkrovimo stotelė, ir 3 vietos neįgaliesiems.

Pasak projektą rengusių įmonės „Kelprojektas“ įmonės atstovų, dar 2019 metų lapkritį eismo inžinieriai atliko Liepojos g. kelių saugumo auditą. Atsižvelgus į saugaus eismo audito pastabas buvo priimti projektiniai sprendiniai. Vos keliems siūlymams buvo nepritarta.

Teritorijoje įrengiant aikštelę būtų perkelta autobusų stotelė, sutvarkyta pėsčiųjų perėja, pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengtos lėtėjimo ir greitėjimo juostos, naujas išvažiavimas iš teritorijos ir naujas apsisukimas per skiriamąją juostą.

„Kelprojekto“ atstovai priminė, kad kitu projektu yra numatyta paties „Parko“ viešbučio rekonstrukcija - vietoje jo numatyta „Lidl“ parduotuvės statyba.

Tačiau Saugaus eismo komisijos nariams kai kurie suplanuotos automobilių stovėjimo aikštelės projektiniai sprendiniai užkliuvo.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis projektuotojų pasiteiravo, ar nebuvo svarstyta įrengti privažiuojamąjį kelią, galintį sujungti prekybos centro aikštelę su Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono automobilių stovėjimo aikštele.

„Būtų tiesioginė jungtis tarp dviejų sklypų. Keistai atrodo dvi aikštelės šalia“, - sakė G. Neniškis.

Saugaus eismo komisijoje situaciją komentavęs „Lidl Lietuva“ atstovas Mantas Burokas teigė, kad toks variantas buvo svarstytas, tačiau sulaukta pasipriešinimo.

„Tai yra audito tvirtintos išvados. Išvažiavimas normos neatitinka, bet jis yra saugus. Auditas tai patvirtino. Susitikome su bataliono atsakingais asmenimis. Planavome tokią galimybę. Sulaukėme pasipriešinimo. Jie nori plėsti savo aikštelę. Joje pastatyta mašina prie mašinos, užstato viena kitą. Jie jungčiai nepritaria. O ir po sujungimo jų aikštelė sumažėtų“, - situaciją apžvelgė M. Burokas.

Pasak Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininko Mindaugo Džermeikos, policija iš esmės pritaria audito išvadai.

„Manau, reikalavimai yra išlaikyti ir jie iš esmės apsaugo visus būsimus eismo dalyvius“, - sakė M. Džermeika.

Ir nors projektuotojai sulaukė policijos palaikymo, Saugaus eismo komisija po balsavimo pasiūlymui nepritarė. Po balsavimo turėjo ką pasakyti Klaipėdos savivaldybės Urbanistinės plėtros departamento direktorius Kastytis Macijauskas.

„Auditorius buvo vienintelis profesionalas šioje vietoje, ir jo neišgirdome. Visi kiti motyvai - pravažiuok svetimą sklypą ir panašiai... Buvo bandyta. Su šia įmone deriname transporto detales pusę metų. Buvo įvairių bandymų. Ką jūs šnekate, visi mes labai protingi“, - rėžė K. Macijauskas.

Statybos leidimas neišduotas

Praėjusių metų pabaigoje pristatant projektą buvo teigiama, kad prekybos centras „Lidl“ bus maždaug 2 233 kv. metrų pločio. Projektinius pasiūlymus rengė UAB „Progresyvūs projektai“.

Prekybos centro „Lidl“ techninio projekto užsakovė - „Ventė“.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjo Gedimino Pociaus, planuojamam prekybos centrui statybos leidimas dar nėra išduotas.

„Jie vis dar yra projektavimo stadijoje. Jie dabar procedūras atlieka pagal išduotus architektūros reikalavimus projektui parengti, kuriuose buvo nurodyta, kad eismo organizavimo sprendinius reikia derinti ar patikrinti Saugaus eismo komisijoje. Kai viskas bus suderinta, bus galima pradėti statybos leidimo išdavimo procedūrą„, - „Vakarų ekspresui“ sakė G. Pocius.

„Lidl Lietuva“ praėjusių metų liepą viešbutį „Parkas“ įsigijo iš bendrovės „Ventė“. Teritorija bus sutvarkyta „Lidl Lietuva“ lėšomis.

Šiuo metu uostamiestyje yra trys „Lidl“ parduotuvės. „Lidl Lietuva“ poziciją dėl plėtros Klaipėdoje pateiksime kitame priedo „Euras prie euro“ numeryje.