Vaikų darželis „Saulė ir mėnulis“, jau ugdantis mažuosius Klaipėdoje, Katkuose formuoja tris grupes po 14 vaikų. Dviejuose ikimokyklinio ugdymo grupėse laukiami 2–4 metų amžiaus, priešmokyklinėje grupėje – 5–6 metų amžiaus vaikai, rašoma savivaldybės pranešime žiniasklaidai.

Darželio direktorė Ramunė Žilienė sako, kad ugdymo įstaiga suteiks vaikams pačias geriausias sąlygas augti laimingiems ir sveikiems, ugdytis harmoningoje aplinkoje.

Darželis išskirtinis tuo, kad jame vaikai bus ugdomi taikant holistinį – visuminį ugdymą ir labai daug laiko, iki 6 valandų per dieną, atsižvelgiant į oro sąlygas, praleis gryname ore lauke.

„Sveikai ugdome fizinį kūną: sveikai maitinamės, geriame daug vandens, sportuojame, daug laiko leidžiame gamtoje. Ugdome vaikų emocinę kompetenciją – padedame pažinti ir suprasti, atrasti būdų ir išmokti tinkamai išreikšti visas savo emocijas. Emocijas padedame suprasti per žaidimus, vaidinimus, tapybą ir kitus menus. Daug dėmesio skiriame vaikų intelekto lavinimui – skaitymo, skaičiavimo, kalbėjimo, mąstymo įgūdžiams. Ir didžiulį dėmesį teikiame socialiniams įgūdžiams – harmoningam bendravimui, draugystei, ugdome moralines vertybes, nes tikime, kad tai yra svarbiausia vaikų raidai“, – sako R. Žilienė.

Tai jau nebe pirma tokia privati iniciatyva rajone, kuri įgyvendinama Savivaldybės kvietimu. Šį rudenį du nauji darželiai duris atvers ir Sendvario seniūnijoje – Slengiuose ir Klemiškės II kaime. Kitąmet šioje seniūnijoje, Sendvaryje, mažųjų lauks ir trečias privatus darželis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)