Daugiafunkcio Gargžduose procesas įgauna vis didesnį pagreitį. Praėjusią savaitę Savivaldybė pasirašė sutartį su projektuotojais, dirbsiančiais prie šio objekto. Konkursą laimėjo UAB „Synergy Solutions“, įmonė, kuri projektuoja ir Tauragės multifunkcį sporto ir kultūros kompleksą. Jau įvyko ir pirmasis susitikimas su įmonės architektais. Jiems buvo išsakyti Savivaldybės lūkesčiai, susitarta dėl etapų ir terminų.

„Mūsų noras – startuoti kuo greičiau. Susitarta, kad pirminę savo viziją, kaip galėtų atrodyti daugiafunkcis centras, projektuotojai pateiks jau po mėnesio. O dar per ateinančius tris mėnesius jie šiuos projektinius pasiūlymus turės suderinti su visuomene ir pradėti rengti techninį projektą. Kitaip tariant, jei procesas bus sklandus, jau šį rudenį galėtumėme skelbti konkursą ir pradėti ieškoti rangovo, kuris statytų daugiafunkcį centrą“, – sako Administracijos direktorius Artūras Bogdanovas.

Baseinas ir FIBA standartus atitinkanti krepšinio aikštelė

Norima, kad Gargžduose iškilsiantis daugiafunkcis centras būtų kuo funkcionalesnis, t. y. kad jame būtų galima vykdyti kuo daugiau veiklų, ̶ ir ne tik sporto, bet ir laisvalaikio. Todėl Savivaldybė kelia užduotį suprojektuoti dviejų aukštų ir trijų korpusų pastatą. Viename iš korpusų planuojamas keturių takelių ir 25-ių metrų ilgio baseinas. Čia įsikurtų ir sveikatingumo zona su sūkurine vonia, hidromasažiniu baseinu, pirčių zona. Prie baseino bei SPA zonos numatomos ir patalpos medicinos pagalbai, treneriams, gelbėtojams, personalui, persirengimui. O vestibiulio korpuse be įprastų patalpų kasoms, rūbinei ar apsaugos postui atsirastų ir kūno rengybos salė.

Dar vienas korpusas būtų skirtas išimtinai sportinei veiklai. Jame planuojama įrengti NKL lygio varžyboms tinkančią sporto salę su nemažiau nei 800-ais mobilių sėdimų vietų žiūrovams. Kadangi salę planuojama dalinti į dvi erdves, tai čia galėtų vykti ne tik krepšinio, bet salės futbolo, kitų sporto šakų varžybas, treniruotųsi komandos. Šalia šios salės turi būti numatytos patalpos sporto komandų rūbinėms, persirengimui, teisėjams, dopingo kontrolei, žiniasklaidai, vaizdo ir garso operatoriams.