„Norėtume, kad Klaipėdoe būtų pastatytas riedlenčių parkas po uždaru stogu. Nors važinėjame skeitais ne taip jau trumpai, po žiemos jaučiame, kad vėl reikia priprasti – dingsta kai kurie įgūdžiai“, - sakė Ralfas.

„Tai yra ne tik laisvalaikis, bet ir gyvenimo būdas. Tikiu, kad toks parkas sutrauktų ir daug mano draugų“, - antrino jam Dominykas.

Asmenybės ugdymo kultūros centro Atviros jaunimo erdvės Atgimimo aikštėje šeštadienį suorganizavo paramos akciją „Naują pradžia“. Miestiečiai galėjo išvysti gausų būrį jaunuolių, važinėjusių ir riedlentėmis, ir specialiais dviračiais.

„Atviros jaunimo erdvės inicijuoja uždaro riedlenčių parko įrengimą Klaipėdoje. Šią akciją surengėme tam, kad apie šį projektą išgirstų ir visuomenė. Norime parodyti, kad toks parkas uostamiestyje yra reikalingas“, - dėstė Asmenybės ugdymo centro atstovė Aurelija Urbonaitė.

Ji aiškino, kad Klaipėdoje yra bent keli riedlenčių parkai, įrengti lauke. „Matome, kad vasarą juos lanko daug jaunų žmonių. Tačiau jie susiduria su sezoniškumo problema. Kai ateina žiema, jie nebeturi ką daryti. Kai kurie ieško vietų požeminėse aikštelėse“, - sakė A. Urbonaitė.

Mergina teigė, kad naujasis riedlenčių parkas kartu gali paskatinti ir dar riedlenčių neišbandžiusių jaunuolių išmėginti šią pramogą. „Galbūt tai taps jų gyvenimo dalis“, - vylėsi ji.

A.Urbonaitė dėstė, kad visi į akciją atėję klaipėdiečiai, kuriems šis projektas pasirodė naudingas, galėjo aukoti lėšas riedlenčių parko statyboms.

„Parko įrengimas reikalauja labai daug pastangų, finansinių išteklių. Prisidėti galima ne tik finansiškai, bet ir savanoriaujant. Kai kurie į akciją susirinkę jaunuoliai yra savanoriai, neseniai prisijungę prie Atvirų jaunimo erdvių, jie padeda įgyvendinti šį projektą“, - džiaugėsi A.Urbonaitė.

Tuo metu Atvirų jaunimo erdvių atstovė Raimonda Šuopytė teigė, kad akcijoje klaipėdiečiai gali išvysti, ką jaunimas moka.

„Šiandien vyksta draugiškos žaidynės tarp BMX dviratininkų ir skeiterių (riedlentininkų – aut. past.). BMX‘eriai mėgins atlikti kuo didesnį šuolį, o skeiteriai parodys savo pačius geriausius triukus. Nugalėtojai bus apdovanoti“, - šypsojosi ji.