„Stintapūkio“ šventės dalyviai ir svečiai tradiciškai turės galimybę susipažinti su poledinės baidomosios žvejybos būdu - bumbinimu. Tiesa, sinoptikams ir toliau prognozuojant šiltus orus, bumbinimas greičiausiai bus demonstruojamas ant Nidos molo. Čia pat vyks ir azartiškosios stintų gaudymo varžybos.

Vaišingumu garsėjančioje „Stintapūkio“ mugėje galėsite paragauti įvairių kulinarinių improvizacijų iš stintų ir kitų gurmaniškų patiekalų, kulinarinio paveldo produktų. Studijuodami Neringos kavinių ir restoranų sudarytą valgiaraštį, ypatingų žuvų patiekalų rasite ir juose. Ant šventinio stalo, žinoma, dominuos įvairiausiais būdais patiektos stintos.

Šventinį šurmulį Neringoje kurs vietos folkloro kolektyvai, pristatysiantys žvejiškus papročius ir tradicijas bei kviesiantys išmokti liaudiškų šokių. Šventėje netrūks visai šeimai skirtų sportinių rungčių ir užsiėmimų. Edukacines programas visai šeimai parengė ir Nidos bendruomenės namuose pristatys Lietuvos jūrų muziejus.

Pirties mėgėjai ir šiemet turės progą pasikaitinti pamaryje įrengtoje pirtelėje.

Neringos savivaldybės tarybos sprendimu „Stintapūkio“ šventės svečiai atleidžiami nuo vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą. Nuo vietinės rinkliavos bus atleidžiami asmenys, į Neringą įvažiuojantys lengvaisiais automobiliais nuo š. m. vasario 14 d. 12 val. iki vasario 15 d. 12 val.